Kultúra, sport, zene és tánc – Ilyen volt a bői falunap

2016. szeptember 16.
Témakör: Közélet | Település:
Kultúra, sport, zene és tánc – Ilyen volt a bői falunap

Idén sem maradhatott el a falunap Bőben, július 23-án kerítettünk rá sort. A tikkasztó meleg ellenére is sportprogramokkal indítottuk rendezvénysorozatunkat, mégpedig kispályás focival.

Rúgták a bőrt a gyerekek, az asszonyok, az öregfiúk, és a Bői SE sportolói. A mérkőzések után a kulturális programoké volt a főszerepe. A csinos hölgyekből álló Zumba ladyk foglalták el a színpadot, színes koreográfiával hoztak jókedvet, csaltak mosolyt a jelenlévők arcára.
Őket követték a falu apró kis táncos lábú néptáncosai: a bői óvoda csoportja. Az apróságok vidáman osztották meg tudásukat, s büszkélkedhettek azzal, hogy minden egyes rendezvényen jelen lehetnek, bemutathatják a legújabban tanult tánclépéseiket. S hogy kicsit minden korosztálynak kedveskedjünk egy röpke húszperces kikapcsolódásra, egy lovas bemutatóban részesítettük a jelenlévőket, a gyerekek lovagolhattak is. S ha már a gyerekeknél tartunk: a műsorszámok ideje alatt csillámtetoválást készíttethettek, ugrálóvárban múlathatták az időt, a lufibohóc pedig kedvük szerint hajtogatta a kívánt mesefigurákat. Ismeretterjesztésre is volt alkalom és lehetőség: mintegy másfél órán át állt az érdeklődők rendelkezésére egy mentő- és egy tűzoltó autó. Bárki megismerkedhetett az olykor életmentő járművekkel és felszereléseikkel. A felnőttekről sem feledkezhetünk meg: településünkön első alkalommal lépett fel Novák Elemér, aki operett slágereket énekelt. Őt követték a Sárvári Néptánckör Kulturális Egyesülete, Hámori Balázs vezetésével - ezt a programot a Berzsenyi Dániel Könyvtárnak köszönhettük.
Ez idő alatt elkészült a vacsora, amivel minden fellépőt és fogyasztani vágyót megvendégeltek a „szakácsok". Az alaphangulatot a vacsora alatt a Just for Fun Country Linedance fokozta egy country táncokból összeállított előadással. Az est utolsó fellépői a Big Mouse Band volt, akik már több mint 250 fellépésen vannak túl, örökzöld slágerekkel színesítették meg az esténket. A délutáni mozgalmas programsort utcabállal zártuk, a jókedvről s önfeledt szórakozásról Galavics László gondoskodott. Szünet nélkül énekelt s zenés kívánságokat teljesített a mulatozók kedve szerint.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak (bármi módon) a falunap megvalósulásához.

Jákó Melinda (IKSZT munkatárs)

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek