Sportos hétköznapok

2017. március 20. | Szerző: Zsoldosné H. Kati
Témakör: Sport | Település: Sopronhorpács
Sportos hétköznapok

Csaknem négy év szünet után nyílt ismét lehetőség önvédelmi oktatásban részt venni Sopronhorpácson, a Dr. Sedlmayr Kurt Művelődési Házban.

Az edzéseket (egyelőre gyerekeknek) Flamm Csilla Sempai, többszörös magyar bajnok és válogatott keret tag tartja. A Kyokushin Karate stílus megalapítója Sosai Masutatsu Oyama tíz danos mester, aki 18 hónapon keresztül magányosan tréningezett a Kiyosumi hegyen, Japánban, Chiba tartományban. A másfél év alatt megalkotta a világ egyik legkeményebb harcművészetét. Ennek eredményeként hamarosan 220 kilogrammot nyomott fekve, átugrotta a saját testmagasságát, 12 másodperc alatt futott 100 métert és kettő ujján tudott kézen járni. Amerikába 1950 körül, míg Magyarországra csak a 80-as években gyűrűzött be a karate ezen ága. A Kyokushin Karate nem sportkarate, nem versenykarate, hanem budo karate. Ez azt jelenti, hogy célja a gyakorló jellemének tökéletesítése és nem a versenyeredmények hajszolása. Ennek érdekében a gyerekek állóképessége és kondíciója javítására mellett mentális fejlesztésükre fekteti a hangsúlyt az edző. A "kyokushin lélek" a következőt bölcsességet tartja szem előtt: fejet alacsonyan tartva (szerénység), szemet magasra szegezve (kitűzött cél), légy beszédben visszafogott (higgadtság). S nem utolsó sorban a szülők iránti tisztelet vezéreljen és bánj másokkal jóságosan. A karate mellett több sportág is képviselteti magát, heti rendszerességgel labdarúgás, ritmikus sportgimnasztika, mazsorett, gerinctorna és hatha jóga is elérhető a Művelődési Házban.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. december 12. szerda • Gabriella
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Horgászverseny Sajtoskálon Szeptember 23-án délután 13 órakor került megrendezésre az idei év második horgászversenye. A versenyt eredetileg 22-én, szombaton tartották volna meg, de a rossz idő végett a szervezők a verseny elnapolása mellett döntöttek.
BUDO tábor CsepregenA szombathelyi BUDO SE aikido szakosztályának csepregi dojoja első alkalommal szervezett nyári harcművészeti gyerektábort. A dojo edzője, Kardos Attila (4 dan aikido, lila öv BJJ) irányításával a tábor résztvevői különböző küzdősportokkal ismerkedhettek meg a hét folyamán.
Rúgd a bőrt nyári focitábor Idén nyolcadik alkalommal rendeztek „Rúgd a bőrt” nyári focitábort Csepreg városában, egy héten át tartottak szórakoztató és ügyességi foglalkozásokat az 5-16 év közötti lányoknak és fiúknak.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online