Átadták a Téglagyári tó új pihenőhelyét

2018. május 15. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Sport | Település: Csepreg
Átadták a Téglagyári tó új pihenőhelyét

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a TOP turizmusfejlesztési pályázatán közel 110 millió forint támogatást nyert el a vas megyei állóvizek fejlesztési projektjével.

Többek között, Csepreg Város Önkormányzatával közös konzorciumban benyújtott pályázat révén, közös összefogásból újulhatott meg a Téglagyári tó környezete is, közel 5 millió forint ráfordításból.
A megvalósított jóléti fejlesztés a horgászok mellett a gyermekes családok, baráti társaságok részére is egy új közösségi helyszínt jelent Csepregen, de rekreációs lehetőséget nyújt az ide látogató turistáknak is.
A pihenőhely rendezettebb körülményeket biztosít a szabadidő aktív eltöltéséhez, hiszen számtalan, a komfortérzetet növelő kültéri elem kihelyezése történt meg az elmúlt időszakban.
Megújult a tóhoz vezető 250 méteres út, melyet zúzott kővel borítottak, majd hengereztek. 36 m2-es fedett rendezvényteret alakítottak ki és összesen 9 új asztal és padgarnitúrát helyeztek el a tó körül. A horgász családtagokat és a gyermekekkel érkezőket ezentúl játszótér várja csúszdával, hintával és homokozóval.
A fejlesztések közé tartozott még egy fedett kerékpártároló, információs tábla a bevezető útnál, hulladékgyűjtő, valamint egy tábori illemhely is. A tó mellett, a felújított út végén akadálymentes horgászstéget alakítottak ki, rámpával és biztonsági korláttal.
A modernizálásnak köszönhetően létrejött pihenő övezet szalonnasütésre, bográcsozásra is kiválóan alkalmassá vált. A pályázati terveken felül a Répcementi Horgász Egyesület és Csepreg Város Önkormányzata, valamint a szövetség anyagi hozzájárulásával kiépítésre került egy földalatti kábel lefektetésével a villamos áramhálózat is a tó melletti területen. A szövetség a közel jövőben kamerarendszer kiépítését is tervezi az elkészült fejlesztések védelme érdekében.
Az átadó ünnepségen Ágh Péter, országgyűlési képviselő elmondta, hogy fontos városépítő munkák kezdődtek el Csepregen, melyben a tó környezetében végzett felújítások is kiemelt szerepet kapnak. Büszke arra, hogy mostantól méltó környezet fogadja a horgászokat és az ide kilátogató vendégeket egyaránt. Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere megköszönte a helyi horgászoknak a kitartó, aktív munkáját, s azt, hogy készek voltak tenni is álmaik eléréséért.
Az új pihenőhelyet, Ágh Péter, országgyűlési képviselő, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Vlasich Krisztián polgármester, Bokor Károly a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke, Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének képviselői és Bugovits János a kivitelező Vízéptek Bt. képviseletében nemzeti színű szalag átvágásával adták át a jelenlévőknek.
A szövetség fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából és a horgászati élmények fokozása érdekében 25 db extra méretű, 5 kg feletti pontyot telepítettek a Téglagyári tóba. Ezt követően a helyi horgászegyesület minden jelenlévőt megvendégelt egy nagyon ízletes halászlével. Az ünnepi alkalom kiváló hangulatban ért véget.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.