Átadták a sportparkot a város zöld szívében

2017. október 30.
Témakör: Sport | Település: Csepreg
Átadták a sportparkot a város zöld szívében

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án Csepregen az új sportparkot. A Malomkertben 40 négyzetméter alapterületű, gumitégla-borítású rész épült ki, amelyen 5 új sporteszközt helyeztek el.

Az ünnepélyes átadón Vlasich Krisztián polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Utalt a kezdetekre: a kormány egy 2016-os határozatában döntött a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Programról, amelynek alapvető célja, hogy az ország minél több településén olyan közösségi tereket alakítsanak ki, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti el a szabadidejét. Csepreg önkormányzata pályázott: ennek eredményeként épülhetett meg a sportpark kicsik és nagyok örömére Csepreg zöld szívében, a Malomkertben. A polgármester hozzátette, az önkormányzat fontosnak tartja az egészséges életmód kialakítását, de nemcsak a fiatalokra gondoltak a beruházás megvalósításakor, hanem szeretnék, ha az idősebb generáció tagjai is örömmel vennék birtokukba az új eszközöket.
A város zöld szívében lévő új tér megfelel a modern kor elvárásainak: 40 négyzetméter alapterületű, gumitégla-borítású új rész épült ki, amelyen 5 új sporteszközt helyeztek el. A sportparkban immár lehetőség van húzódzkodni, fekvőtámaszozni, has- és hátizmot erősíteni. S emellett még egy fontos tulajdonsága van: a közös sportolás egyben lehetőség a rendszeres találkozásra is, a baráti kapcsolatok ápolására, a közösség építésére.
Ahogy Vlasich Krisztián fogalmazott: a játszótéri hinta, csúszda és mászóka a gyermekek számára jelent kikapcsolódást, a parkban pedig elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket, így a családok számára egy könnyen hozzáférhető, ingyen használható szabadtéri létesítmény készült. A polgármester köszönetet mondott a kormány újabb jelentős támogatásáért és Ágh Péter Csepreg országgyűlési képviselőjének az újabb sikeres közös munkáért.
Az óvodások süni csoportjának dallamos, mozgásra ösztönző műsora után, Ágh Péter képviselő köszöntötte a megjelenteket és a fellépőket, majd a kicsik bemutatója kapcsán megjegyezte, kisgyermekes apukaként jól ismeri a felcsendült dalokat, örömmel kísérte figyelemmel a produkciót. Elmondta, hogy a sportpark további fejlesztésén dolgoznak a város polgármesterével, hiszen egy nagyszabású terv megvalósítása, a Malomkert rekreációs megújítása a cél a közkedvelt csepregi szabadidőparkban. Hangsúlyozta, hogy erre 100 millió forintot nyert a város, de azon dolgoznak, hogy a kormány további forrást biztosítson az elképzelések megvalósításához. Ez egyebek közt a játszótér bővítését, a Malomkerti ligetes terület teljes kiépítését, és sportlétesítmény modernizációját foglalja magába. A képviselő elmondta azt is, hogy a helyiek büszkesége lehet az is, hogy Vas megyében egyedül Csepreg pályázatát fogadta be sikeresen a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program.
A beszédek után a képviselő-testület tagjaival közösen adta át az újonnan létesült sportparkot a város polgármestere és Csepreg országgyűlési képviselője, majd pedig a helyi fiatalok: Erdődi Krisztián, Keresztes Roland, Lőrincz Bence, Mlinarics Benedek és Zsömbölyi Zolta látványos, sokszor lélegzetelállító bemutatóját láthatta a szép számban megjelent lakosság, akik az átadó után ki is próbálhatták az eszközöket.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.