Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri megyés püspök a 25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásáron

2019. július 15. | Szerző: Kovács Vivien
Témakör: Programajánló | Település: Sajtoskál
Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri megyés püspök a 25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásáron

Idén harmadik alkalommal tiszteli meg jelenlétével Dr. Pápai Lajos nyugalmazott megyés püspök Sajtoskál községét.

Augusztus első vasárnapján (augusztus 4-én) Szabó Miklós plébános úr mellett a püspök úr is részt vesz az ünnepi szentmisén, mely során megáldják az új kenyeret, valamint püspöki áldásban részesíti a községet a püspök úr. Ezen kezdeményezés rendkívül megtisztelő a község számára, hiszen Dr. Pápai Lajos nevéhez rengeteg dolog kötődik. Ilyen többek között, hogy iskolákat alapított, valamint folyamatosan pártfogolta az egészségügyet. Öregek otthonát létesített, s folyamatosan anyagilag támogatja ezen intézményeket. A támogatás mellett, pedig felszenteli az intézményeket is. 1991 óta püspök, s több díjat is kapott az évek során; 2013-ban Győr díszpolgára lett, majd 2015-ben megkapta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét is. Különösképpen megtisztelő, hogy a püspök úr Sajtoskálra látogat, hiszen Sajtoskál nem tartozik a legnagyobb plébániák közé, viszont egy központi plébánia, melyhez 6 egyházközség tartozik. Ilyen például Simaság, Nemesládony, Nagygeresd, Tompaládony és Mesterháza. Remélhetőleg ezen település lakói szintén részt vesznek majd az augusztusi szentmisén.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. augusztus 25. vasárnap • Lajos
hirdetés
Olvasnivaló a témában
1UTON Zarándoknap, Kőszegről-Csepregre,a Mária úton Szeretettel hívunk minden környezetet, természetet, egészséges mozgást, szakrális élményt kedvelő és kereső embert az 1 UTON Zarándoknapra az ÉDESAPÁKÉRT ! Gyülekező: 2019. augusztus 24,.
Rendezvények, események augusztusban
Félhold és Telihold - Kőszegi Ostromnapok 2019. augusztus 2-4. – augusztus 30.Két harangszó között tartottak sajtótájékoztatót a Kőszegi Ostromnapok szervezői: Kőszeg Város Önkormányzata, a Kőszegi Ostromnapok Egyesület, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház és a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online