Feszültség Csepregen - válasz Vlasich Krisztián polgármester interjújára

2016. augusztus 10.
Témakör: Politika | Település: Csepreg

A lap előző számában megjelent interjúban az esetleges újraválasztásáért küzdő csepregi polgármester olyan valótlan állításokat fogalmazott meg személyemmel kapcsolatban, melyekre – jó hírnevem védelme érdekében - kénytelen vagyok röviden reagálni.

Azt a tiszteletlenséget, ami a nevem pontatlan használatában jelentkezik a részéről, csak zárójelben említem meg. Az azonban már végképp elfogadhatatlan, hogy alaptalan vádakat, rágalmakat fogalmazott meg. Szégyen ez nem csak őrá, hanem azokra is, akik egy ennyire elfogadhatatlan, a polgárokat támadó, rágalmazó, diktatórikus stílust képviselő polgármestert képesek a bizalmukban részesíteni.
Abban, hogy a helyi nyilvánosság gyakorlatilag megszűnt s helyette csak egyoldalú polgármesteri propaganda működik, felelőssége van az időközi választást kikényszerítő képviselőknek is. Korábban kellett volna felismerniük a helyzet tarthatatlanságát és sokkal kritikusabban kellett volna már eddig is dolgozniuk. Ami csekély eredményt az eltelt közel két esztendő hozott, azonban nekik is köszönhetjük! Nagyobb azonban a vétkük azzal, hogy sokáig eltűrték egy súlyosan jogsértő, a város egészének érdekeire nézve hátrányos döntéseket hozó, alkalmatlan városvezetés működését. Csak az enyhíti a felelősségüket, hogy képesek voltak saját személyes érdekeiken túllépve, valóban a város javát szolgálni a feloszlatás május 30-i kimondásával.
Megteremtették a lehetőséget arra, hogy a polgárok szeptember végén egy jobb vezetéssel válthassák fel a mostanit. A város ne egy-két ember, vagy egy-két család hitbizománya legyen, hanem valamennyiünké.
A tisztességhez hozzá tartozik egymás megbecsülésén túl az egyenes és igaz beszéd is.

 

Dr. Dénes József, Csepreg

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.