Újra régi fényében tündököl az Alsóváros ékköve

2019. június 7. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Újra régi fényében tündököl az Alsóváros ékköve

Csepreg Város Önkormányzat saját erős beruházásával készült el a Szent Katalin kápolna tornyának renoválása. Különleges eljárással dolgoztak, biztosító köteleken függve szépült meg a Területi Gondozási Központ intézményének is helyt adó épület csúcsa.

A fejlesztés részleteiről Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, mintegy két hónapot vettek igénybe a felújítási munkák, mely során alpin technika alkalmazásával újították meg az épületrész homlokzatát, javították a vakolatot és a bádogozást. Kiemelte, hogy a fejlesztés ezzel nem zárult le, az ereszcsatornák tisztítását követően galambok elleni védelmet is kiépítettek, megelőzve ezzel a jövőbeni problémákat. A torony fejlesztésére 3 millió Forint értékben adott megbízást a polgármester, s számolt fel egy újabb hiányosságot a lakosság és az intézmény lakói, munkatársai megelégedésére. A Szent Katalin kápolna jelenlegi formáját 1877-ben nyerte el, amikor az Üdvözítőről nevezett apácák rendházává építették ki. A kápolnában évről évre ünnepi szentmisére várják a város polgárait, Alexandriai Szent Katalin előtti tiszteletük jeléül. Most a felújításnak köszönhetően ismét ragyog a kápolna, jelezvén, hogy igazi ékköve a településnek.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 17. hétfő • Laura
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Modern utasvárók CsepregenAz újak telepítésével egyidejűleg az elöregedett buszvárókat is kicserélik Csepregen.
Történelmi horvát-magyar kapcsolatot ápolnakMár másodjára várta Csepreg delegációját a horvátországi Pakráci Magyarok Közössége, akik jó szívvel és szeretettel, bőséges vendéglátással fogadták azt a közel harminc főt, akik a város képviseletében utaztak a külhoni magyarokhoz.
A nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a Répcementi turizmusban A Büki Közös Önkormányzati Hivatal és a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület által az EFOP-1.2.9. Nők a családban és a munkahelyen kiírásra benyújtott projektjének célja a város és vonzáskörzetében élő nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, tiszteletben tartva és támogatva a klasszikus családmodell adta lehetőségeket.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online