Új aszfaltburkolat kerül a Fehér utcára

2017. augusztus 17.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Új aszfaltburkolat kerül a Fehér utcára

Nagyszabású munkálatok kezdődtek Csepregen a Fehér utcában: a templom melletti területen történő járdafelújítás mellett most megvalósul az utca még fel nem újított burkolata teljes rekonstrukciója.

A kiviteli munkák várhatóan augusztus 10-ig tartanak majd. Vlasich Krisztián polgármester egyik fő célkitűzésének tekinti a város kritikus útjainak, járdáinak felújítását - és törekvései rend szerint célba is érnek. Nagyszabású útfelújítás folytatódhat a városban, hiszen tavaly elkészült a Csokonai és a Szombathelyi utca, ezt követi most a Fehér utca felújítása. A város vezetője hangsúlyozta, hogy minden lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy minél több utcát, járdát fel tudjanak újítani. Mint ismert, Magyarország Kormányának támogatásával 150 millió forint támogatást nyert el Csepreg tavaly év végén a Belügyminisztérium keretéből. Megtudtuk, hogy az előkészítést és a közbeszerzést követően, 2017. július 5-én írta alá a polgármester a kivitelezővel, mint nyertes pályázóval azt a vállalkozási szerződést. Ennek alapján most megvalósul a Fehér utca felújítása, melyet a tervek szerint az Alkotmány és Zrínyi utcák teljes felújítása követ majd.
Az előkészítő munkálatok már elkezdődtek, ennek során a Vasivíz Zrt. elvégezte a még szükséges munkálatokat a Fehér utca 1. szám előtti területen, most a kivitelező végzi a rekonstrukciós munkálatokat.
Vlasich Krisztián polgármester hangsúlyozta, hogy a felújítás után a város lakossága ezen az útszakaszon is megújult, jó minőségű útburkolaton közlekedhet a jövőben, melyet hamarosan újabb útfelújítások követhetnek majd a városban.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. július 22. vasárnap • Magdolna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kisvárosok találkozója CsepregenCsepreg városa adott otthont a Vas megyei kisvárosok soron következő találkozójának, melyre május 29.-én, került sor. Bük, Csepreg, Jánosháza, Őriszentpéter, Répcelak és Vasvár települések polgármesterei és jegyzői, aljegyzői vettek részt a baráti találkozón, amit a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében tartottak.
Megkezdődött a kerékpárút építéseJúnius 18.-án, kezdődött meg nyertes pályázati forrásból a Rákóczi utcában a kerékpárút építése. A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően, több mint 153 millió Forint ráfordításával valósulhat meg a város fejlesztési elképzelése.
A TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00025 számú projekt célja, hogy a város csapadékvíz-elvezető árkok rendezésével illetve újak kialakításával csökkentse a település és a térség víz veszélyeztetettségét.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online