Tető alatt a lakásfelújítási program

2017. október 16.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Tető alatt a lakásfelújítási program

Csepreg – A város önkormányzata - a számos megkezdett jelentős beruházás mellett - folytatja a tavaly megindított lakásfelújítási programját. Ennek köszönhetően még a tél előtt új tetőszerkezetet kap a Széchenyi tér 26/A épületrész.

Szarka Anikó a városfejlesztési bizottság elnöke elmondta, hogy a városban a fejlődés útján járnak, hiszen a város önkormányzata a sikeres közintézményi felújítások, valamint az út- és járdaépítések mellett tovább folytatja lakásfelújítási programját. A Széchenyi tér 26. szám alatti saroktelken álló Cigli-ház főépületének felújítási munkálatai már 2016-ban befejeződtek. Hozzátette, hogy átfogó felújításra volt szükség, mivel az önkormányzati tulajdonú ingatlan állaga az évtizedekig csak romlott. A lakásfelújítási program első fázisában lecserélték az ereszcsatornákat, illetve bepucolták az épület lábazatát. Egy éve már, hogy a tetőszerkezet és a nyílászárók is megújultak.
A bizottsági elnök kiemelte, hogy a felújítás jelenlegi szakaszában a 26/A épületrész teljesen új tetőszerkezetet kap. Erre mindenképpen szükség volt, hiszen a tetőtéri felméréseket követően világossá vált, hogy nem egy léc hasadt, törött. A több millió forintos beruházásnak köszönhetően 420 négyzetméteren lesz új tető még a tél beköszönte előtt. Az új Bramac tetőcserepek alá tetőlécezés és légáteresztő fólia is kerül. Ahol szükségessé vált, ott pedig a kémények tatarozása, karbantartása sem marad el.
A polgármester és a városvezetés is elkötelezett a program továbbvitelében, így a terveink közt szerepel az ingatlan energetikai korszerűsítésé is. Az ajtók, nyílászárók cseréjét követően jövőre a Széchenyi tér többi önkormányzati lakásán is folytatódhatnak a korszerűsítési beruházások - nyilatkozta a fejlesztésekért felelős elnök.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. július 22. vasárnap • Magdolna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kisvárosok találkozója CsepregenCsepreg városa adott otthont a Vas megyei kisvárosok soron következő találkozójának, melyre május 29.-én, került sor. Bük, Csepreg, Jánosháza, Őriszentpéter, Répcelak és Vasvár települések polgármesterei és jegyzői, aljegyzői vettek részt a baráti találkozón, amit a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében tartottak.
Megkezdődött a kerékpárút építéseJúnius 18.-án, kezdődött meg nyertes pályázati forrásból a Rákóczi utcában a kerékpárút építése. A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően, több mint 153 millió Forint ráfordításával valósulhat meg a város fejlesztési elképzelése.
A TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00025 számú projekt célja, hogy a város csapadékvíz-elvezető árkok rendezésével illetve újak kialakításával csökkentse a település és a térség víz veszélyeztetettségét.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online