Tető alatt a lakásfelújítási program

2017. október 16. | Szerző: Horváth Zoltán
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Tető alatt a lakásfelújítási program

Csepreg – A város önkormányzata - a számos megkezdett jelentős beruházás mellett - folytatja a tavaly megindított lakásfelújítási programját. Ennek köszönhetően még a tél előtt új tetőszerkezetet kap a Széchenyi tér 26/A épületrész.

Szarka Anikó a városfejlesztési bizottság elnöke elmondta, hogy a városban a fejlődés útján járnak, hiszen a város önkormányzata a sikeres közintézményi felújítások, valamint az út- és járdaépítések mellett tovább folytatja lakásfelújítási programját. A Széchenyi tér 26. szám alatti saroktelken álló Cigli-ház főépületének felújítási munkálatai már 2016-ban befejeződtek. Hozzátette, hogy átfogó felújításra volt szükség, mivel az önkormányzati tulajdonú ingatlan állaga az évtizedekig csak romlott. A lakásfelújítási program első fázisában lecserélték az ereszcsatornákat, illetve bepucolták az épület lábazatát. Egy éve már, hogy a tetőszerkezet és a nyílászárók is megújultak.
A bizottsági elnök kiemelte, hogy a felújítás jelenlegi szakaszában a 26/A épületrész teljesen új tetőszerkezetet kap. Erre mindenképpen szükség volt, hiszen a tetőtéri felméréseket követően világossá vált, hogy nem egy léc hasadt, törött. A több millió forintos beruházásnak köszönhetően 420 négyzetméteren lesz új tető még a tél beköszönte előtt. Az új Bramac tetőcserepek alá tetőlécezés és légáteresztő fólia is kerül. Ahol szükségessé vált, ott pedig a kémények tatarozása, karbantartása sem marad el.
A polgármester és a városvezetés is elkötelezett a program továbbvitelében, így a terveink közt szerepel az ingatlan energetikai korszerűsítésé is. Az ajtók, nyílászárók cseréjét követően jövőre a Széchenyi tér többi önkormányzati lakásán is folytatódhatnak a korszerűsítési beruházások - nyilatkozta a fejlesztésekért felelős elnök.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. április 22. vasárnap • Csilla, Noémi
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Közmeghallgatás – Nőnapi köszöntővelTöbb éves hagyomány már Sajtoskálon, hogy a képviselő -testület a közmeghallgatást március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon tartja. Az idei évben is így történt.
Elkészültek a lakószobák az idősek otthonábanVlasich Krisztián polgármester célul tűzte ki, hogy a ciklusban teljesen felújítják az idősek otthona lakó- és fürdőszobáit. A Városgazdálkodás munkatársai mind a 14 lakáshoz tartozó fürdőszoba felújítását elvégezték a Területi Gondozási Központban.
Nőnap az idősek otthonábanCsepreg - Kedves hagyományt folytatott Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere, aki virággal és verssel lepte meg a Területi Gondozási Központ hölgy lakóit és dolgozóit nőnap alkalmából.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online