Teljesen megújul az Alkotmány és Zrínyi utca

2017. december 11.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Teljesen megújul az Alkotmány és Zrínyi utca

Nagyszabású fejlesztések, út- és járdafelújítások is zajlanak a város több pontján. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrásából és állami, központi keretből, több mint 300 millió forintot fordítanak Csepreg csapadékvíz-elvezető árkainak és utcáinak fejlesztésére, rendbetételére.

Vlasich Krisztián polgármester kiemelte, hogy soha ilyen mértékű felújítási forrás nem érkezett még utakra és a csapadékvíz-elvezetés kiépítésére, mint most.
A polgármester kiemelte, hogy amióta Ágh Péter országgyűlési képviselővel szövetségben dolgoznak Csepregért, azóta a város érezhetően és szemmel láthatóan a fejlődés útjára lepett. A megye városaihoz képest ugyan még jelentős a lemaradása Csepregnek, de már látszik, hogy van perspektíva, lehetnek olyan céljaik, amelyeket együtt el tudnak érni és a régi álmokat meg tudják valósítani. Hozzáfűzte azt is, hogy rengeteg még a közös feladat, de a kormánnyal szövetségben Csepreg fejlődési pályája biztosított.
Csepregen tavaly megújult a Csokonai és a Szombathelyi utca, idén a csepregi búcsú alkalmával adhatták át a megújult Fehér utcát. Most pedig újabb két utcában, az Alkotmányban és a Zrínyiben folyik munka: mind a csapadékvíz-elvezető árkokat, mind pedig az utcák burkolatát is teljes hosszában megújítják. Ehhez a felújítási folyamathoz csatlakozott a Bognár Ignác utca Répce híd utáni szakasza, ahol szintén fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert. A három utcára kicsivel több mint 133 millió forintot fordítanak kormányzati forrásból - ehhez a városnak egy fillért sem kell hozzátennie. A Vasivíz Zrt. a víz- és szennyvízbekötések cseréjét elvégezte mindhárom utcában (Zrínyi, Alkotmány, Bognár), ahogy a polgármester fogalmazott: gyors, precíz és szakszerű munkát végeztek. Jelenleg a kivitelező az útpadka kialakítását végzi, s néhány helyen még a kapubejárók hídfejeinek kiépítése a feladat. Az ünnepélyes átadását a tervek szerint az utómunkálatok befejezése után, még decemberben megtartják.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 20. szombat • Vendel
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Belterületi vízrendezés BükfürdőnA gyógyfürdő fejlesztése mellett Bükfürdő városrész egyéb területein is fontos beruházások történtek és zajlanak a közeljövőben is. Szeptember 20-án zárult a csapadékvíz-elvezetési program első üteme.
Megújult a Hunyadi utca isSzeptember 1-én ünnepélyesen átadták a felújított Hunyadi utcát Csepreg város lakosságának, az út- és járdafelújítási program keretében ez immáron a nyolcadik felújított utca.
Megújult a ravatalozó ChernelházadamonyánAz ország leghosszabb nevű községe, a 205 fős lélekszámú Chernelházadamonya vezetője, Németh László beszélt az elmúlt év történéseiről, a lezárult fejlesztésekről, a nem várt kivitelezési nehézségekről.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online