Teljesen megújul az Alkotmány és Zrínyi utca

2017. december 11. | Szerző: Horváth Zoltán
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Teljesen megújul az Alkotmány és Zrínyi utca

Nagyszabású fejlesztések, út- és járdafelújítások is zajlanak a város több pontján. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrásából és állami, központi keretből, több mint 300 millió forintot fordítanak Csepreg csapadékvíz-elvezető árkainak és utcáinak fejlesztésére, rendbetételére.

Vlasich Krisztián polgármester kiemelte, hogy soha ilyen mértékű felújítási forrás nem érkezett még utakra és a csapadékvíz-elvezetés kiépítésére, mint most.
A polgármester kiemelte, hogy amióta Ágh Péter országgyűlési képviselővel szövetségben dolgoznak Csepregért, azóta a város érezhetően és szemmel láthatóan a fejlődés útjára lepett. A megye városaihoz képest ugyan még jelentős a lemaradása Csepregnek, de már látszik, hogy van perspektíva, lehetnek olyan céljaik, amelyeket együtt el tudnak érni és a régi álmokat meg tudják valósítani. Hozzáfűzte azt is, hogy rengeteg még a közös feladat, de a kormánnyal szövetségben Csepreg fejlődési pályája biztosított.
Csepregen tavaly megújult a Csokonai és a Szombathelyi utca, idén a csepregi búcsú alkalmával adhatták át a megújult Fehér utcát. Most pedig újabb két utcában, az Alkotmányban és a Zrínyiben folyik munka: mind a csapadékvíz-elvezető árkokat, mind pedig az utcák burkolatát is teljes hosszában megújítják. Ehhez a felújítási folyamathoz csatlakozott a Bognár Ignác utca Répce híd utáni szakasza, ahol szintén fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert. A három utcára kicsivel több mint 133 millió forintot fordítanak kormányzati forrásból - ehhez a városnak egy fillért sem kell hozzátennie. A Vasivíz Zrt. a víz- és szennyvízbekötések cseréjét elvégezte mindhárom utcában (Zrínyi, Alkotmány, Bognár), ahogy a polgármester fogalmazott: gyors, precíz és szakszerű munkát végeztek. Jelenleg a kivitelező az útpadka kialakítását végzi, s néhány helyen még a kapubejárók hídfejeinek kiépítése a feladat. Az ünnepélyes átadását a tervek szerint az utómunkálatok befejezése után, még decemberben megtartják.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. január 20. szombat • Sebestyén
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Bői fejlesztések: újul az iskola és az egészségházMár felállványozták a Bői Általános Iskola épületét, a munkálatok javában zajlanak a településen.
Hamarosan új járdán közlekedhetnek A Fehér és a Mátyás utcák sikeres beruházásait követően november elejével kezdte el a Dr. Szemes Zoltán utca felújítását Csepreg önkormányzata. Ígéretükhöz híven folytatódik a nagyszabású út- és járdafelújítási program.
Sírgondozás közben új padokon lehet pihenni a temetőbenÚjabb utcabútorokat helyzetek ki a csepregi temetőben. Az év mérlege: hét új pad és egy hulladékgyűjtő, és készülnek a parkolók tervei.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online