Télen is segítik a rászorulókat Csepregen

2018. december 3. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Télen is segítik a rászorulókat Csepregen

November második felében megkezdődött annak a 189 m3 tűzifának a leszállítása, amelyet a Magyar Kormány jóvoltából a Belügyminisztérium által hirdetett pályázaton nyert el Csepreg Város Önkormányzata.

Ahhoz, hogy a támogatás eljuthasson a szükséges helyekre, rendeletet is alkotott a képviselő-testület, így az idei esztendőben is támogatják tüzelőanyaggal a rászoruló családokat.
A támogatásnak köszönhetően a Szombathelyi Erdészeti Zrt. kemény lombos fafajú tűzifájából vásároltak mintegy 3,6 millió Forint értékben. A szociális alapú támogatásban részesülők kérelméről - az alpolgármester és a polgármester véleményét figyelembe véve - november 29-i ülésén döntött a bizottság, a lakóingatlanhoz való kiszállításról is az önkormányzat gondoskodik. A Városgazdálkodás munkatársai rövidesen megkezdik a tűzifa feldolgozását, kuglira vágását is, annak érdekében, hogy minél több családhoz mielőbb eljusson a téli tüzelőanyag. Horváth Gábor képviselő által vezetett Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottsághoz határidőre 79 kérelem érkezett be, így még az idei évben számos csepregi polgár juthat Magyarország Kormányának támogatásával térítésmentesen tüzelőanyaghoz.
Vlasich Krisztián polgármester arra kérte bizottságunkat, hogy körültekintően járjunk el a tűzifa kiosztása során, annak érdekében, hogy minden rászoruló támogatáshoz juthasson. Mi ezt maximálisan figyelembe vettük. Így bízunk abban, hogy a kormány és a város összefogásának köszönhetően számos családon tudunk az idei évben is segíteni, ezzel is hozzájárulva a téli tüzelőanyag készletükhöz - nyilatkozta Horváth Gábor bizottsági elnök.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában