Szakonyi hírek

2017. november 8. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Önkormányzat | Település: Szakony

- Szakony Község Önkormányzata megkezdte a települések teljes területére vonatkozó településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítését, melynek témájában lakossági fórumot szervezett október 9-én. A fórumon a kézikönyv összeállításához kérték a jelenlévők aktív segítségét.

- Október 20-án a Szakonyi Kistérségi Könyvtár ünnepi megemlékezésre hívta a település lakóit. Kegyeleti mécses-gyújtással, dokumentum-filmek vetítésével emlékeztek 56 hőseire, ártatlan áldozataira.

- Luther Márton ötszáz évvel ezelőtt október 31-én szegezte fel a wittenbergi vártemplom kapujára híres 95 tételét. Az évforduló tiszteletére szervezett országos rendezvénysorozatban a Szakonyi Evangélikus Egyházközség is bekapcsolódott. Október 29-én ünnepi úrvacsorás reformációi istentiszteletet tartottak az evangélikus templomban. Október 30-án: Reformáció 500 emlékdélutánon, áhítaton, a reformációról szóló előadáson vehettek részt a jelenlévők, ezt követően időkapszula elhelyezésére került sor a templomban. Október 31-én hangosbemondó-autó járta a falut, így rövid ideig a település minden részén hallható volt a 95 tétel.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. január 20. szombat • Sebestyén
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Bői fejlesztések: újul az iskola és az egészségházMár felállványozták a Bői Általános Iskola épületét, a munkálatok javában zajlanak a településen.
Hamarosan új járdán közlekedhetnek A Fehér és a Mátyás utcák sikeres beruházásait követően november elejével kezdte el a Dr. Szemes Zoltán utca felújítását Csepreg önkormányzata. Ígéretükhöz híven folytatódik a nagyszabású út- és járdafelújítási program.
Sírgondozás közben új padokon lehet pihenni a temetőbenÚjabb utcabútorokat helyzetek ki a csepregi temetőben. Az év mérlege: hét új pad és egy hulladékgyűjtő, és készülnek a parkolók tervei.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online