Szakonyi hírek

2017. november 8. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Önkormányzat | Település: Szakony

- Szakony Község Önkormányzata megkezdte a települések teljes területére vonatkozó településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítését, melynek témájában lakossági fórumot szervezett október 9-én. A fórumon a kézikönyv összeállításához kérték a jelenlévők aktív segítségét.

- Október 20-án a Szakonyi Kistérségi Könyvtár ünnepi megemlékezésre hívta a település lakóit. Kegyeleti mécses-gyújtással, dokumentum-filmek vetítésével emlékeztek 56 hőseire, ártatlan áldozataira.

- Luther Márton ötszáz évvel ezelőtt október 31-én szegezte fel a wittenbergi vártemplom kapujára híres 95 tételét. Az évforduló tiszteletére szervezett országos rendezvénysorozatban a Szakonyi Evangélikus Egyházközség is bekapcsolódott. Október 29-én ünnepi úrvacsorás reformációi istentiszteletet tartottak az evangélikus templomban. Október 30-án: Reformáció 500 emlékdélutánon, áhítaton, a reformációról szóló előadáson vehettek részt a jelenlévők, ezt követően időkapszula elhelyezésére került sor a templomban. Október 31-én hangosbemondó-autó járta a falut, így rövid ideig a település minden részén hallható volt a 95 tétel.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. július 22. vasárnap • Magdolna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kisvárosok találkozója CsepregenCsepreg városa adott otthont a Vas megyei kisvárosok soron következő találkozójának, melyre május 29.-én, került sor. Bük, Csepreg, Jánosháza, Őriszentpéter, Répcelak és Vasvár települések polgármesterei és jegyzői, aljegyzői vettek részt a baráti találkozón, amit a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében tartottak.
Megkezdődött a kerékpárút építéseJúnius 18.-án, kezdődött meg nyertes pályázati forrásból a Rákóczi utcában a kerékpárút építése. A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően, több mint 153 millió Forint ráfordításával valósulhat meg a város fejlesztési elképzelése.
A TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00025 számú projekt célja, hogy a város csapadékvíz-elvezető árkok rendezésével illetve újak kialakításával csökkentse a település és a térség víz veszélyeztetettségét.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online