Sikeres pályázat a szennyvízhálózat rekonstrukciójára

2019. augusztus 13.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Sikeres pályázat a szennyvízhálózat rekonstrukciójára

58 millió forintból újul meg Csepreg városában az utak alatti szennyvízelvezetési és -tisztítási rendszer, a sajtótájékoztatót követően konzorciumi megállapodást írtak alá.

Csepreg Város Önkormányzata és a Vasivíz Zrt. közösen fejleszti és korszerűsíti a városi úthálózatok alatti szennyvízbekötéseket, ezzel megalapozva a hosszú ideje elhanyagolt utcák aszfaltozását is.
A sajtótájékoztatón Vlasich Krisztián polgármestere ismertette: hetven százalékos támogatásban részesültek a Magyar Kormány által, az 58 millió forinthoz pedig mintegy 24 milliót Csepreg Város Önkormányzata biztosít. Köszönetét fejezte ki Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, a minisztériumi munkatársaknak és minden szakmai megvalósítónak. A felújítási programban érintik a dr. Szemes Zoltán, a Bognár Ignác, a Deák Ferenc, a Mátyás, a Szabadság, a Petőfi, a Visi, a Jankovics Gyula utcákat, a Széchenyi teret, valamint a Rákóczi és a Kőszegi utcákat is - zárta szavait a városvezető.
Dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, magas színvonalú pályázatot tudtak összeállítani az önkormányzat és a cég szakmai kollégáival, azonban köszönetét adta át a megye három országgyűlési képviselőjének is, hiszen Vas megye országosan egyedülálló nagyságrendben ért el eredményeket a pályázaton. A Petőfi és a Damjanich utca kereszteződésében megtartott sajtóeseményen Ágh Péter kiemelte, ezzel az elnyert pályázattal egy újabb régi problémát sikerül orvosolni, így még otthonosabb lesz a város.
A 2016-ban megválasztott képviselő-testületi szövetség lépésről lépésre dolgozik tovább a város fejlődése érdekében, így a számos elnyert pályázati támogatás mellett folyamatos az út- és járdafelújítási programok is, hiszen idén az Árpád utca mellett a Bognár Ignác utca vége is új aszfaltburkolatot kapott. A városvezetés szándéka, hogy az utak alatti rekonstrukciókat mindenhol elvégezzék, így újabb utcákat láthatnak majd el új aszfaltburkolattal.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. december 14. szombat • Szilárda
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Megalakult Sajtoskál Község képviselő-testülete2019. október 29-én, kedden 17 órakor ült össze Sajtoskál képviselő-testülete. A gyűlés hét napirendi pontból állt. Legelsőként a Helyi Választási Bizottság elnöke, Kelemen Frigyesné ismertette az október 13-ai önkormányzati választás eredményét, s gratulált minden megválasztott képviselőnek.
Ez történt az évben Tormásligeten! Az idei évben is megtudtuk tartani azokat az eseményeket, amiket minden évben.
Iklanberényiek választásaOktóber 13-án az egész ország az önkormányzati választásokra figyelt. A régió legkisebb településén, Iklanberényben 61 választásra jogosultból 52 helyi tett eleget állampolgári kötelezettségének.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online