Sikeres az ősz Sopronhorpács községben…

2019. november 11. | Szerző: Igler Patrícia
Témakör: Önkormányzat | Település: Sopronhorpács
Sikeres az ősz Sopronhorpács községben…

Az idei évben Sopronhorpács Község Önkormányzata több pályázatot is benyújtott, melyek közül októberben kettő is nyertesen került ki. Az egyik a Magyar Falu Program által kiírt „Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására” témában került beadásra, mely pályázat keretein belül egy közterület rendező Iseki TXG 237 típusú kompakt traktor megvásárlására kapott 11 millió forint támogatást a község.

A kistraktor egyéb felszereléssel is el lesz látva, mely által a közterületek karbantartási munkálatainak széles körét el tudja majd látni. A másik a TOP-1.4.1-19 kódszámú, „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" című felhívásra beadott pályázat volt, ezen Sopronhorpács község 80 millió forint támogatási összeget nyert el. A projekt célja a településen található régi pártház épületének teljes körű felújítása, benne mini bölcsőde létrehozása. A tervek szerint 2021 szeptemberére az épület befogadóképes lesz, így még több lehetőséget fog kínálni a falu az itt élő, illetve ide költöző családok számára. Jó hír még községünkben, hogy elkészült az általános iskola mögötti sportpálya, melyet részben önerőből, részben pedig egy korábban elnyert pályázatból finanszírozott a település. Célunk minél több pályázati lehetőség megragadása, melyek által még nagyobb mértékben tudunk fejlődni, mert mindig van hova! Köszönjük a támogatásokat a Magyar Államnak!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. december 9. hétfő • Natália
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Iklanberényiek választásaOktóber 13-án az egész ország az önkormányzati választásokra figyelt. A régió legkisebb településén, Iklanberényben 61 választásra jogosultból 52 helyi tett eleget állampolgári kötelezettségének.
Tisztelt Csepregi Polgárok!Nem szándékozom borzolni a kedélyeket, de ígéretemhez híven engedjék meg, hogy beszámoljak Csepreg Város Önkormányzata anyagi helyzetéről. Szeretném hangsúlyozni, hogy a kialakult helyzetért nem az előző ciklus képviselőit tartom felelősnek, és nem azért mert én is, mint egykori képviselő a testület tagja voltam.
Tormásliget község alakuló ülésének polgármesteri beszéde Tisztelettel szeretném megköszönni az ismételt bizalmat! Nagyon meg vagyok hatódva, hiszen a hatodik ciklusomat kezdem meg mint Tormásliget polgármestere. Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott, és azoknak a részt vételét is, akik nem rám adták a voksukat.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online