Nosztalgia a Chernel-kastélyban

2017. október 16. | Szerző: Kissné
Témakör: Önkormányzat | Település: Tömörd
Nosztalgia a Chernel-kastélyban

Szeptember utolsó hétvégéjén váratlan lehetőséget kaptak községünk lakói és az érdeklődők. Önkormányzatunk képviselő-testülete betekintési lehetőséget biztosított a Chernel-kastély épületébe és parkjába. Településünk szeptember 14-én újból birtokba vette a korábbi bérlőktől a kastély épületét.

Sokan voltak kíváncsiak a régi kultúrház környékére: a bálok, a rendezvények, az első randevúk helyszínére, a mozi, az ifjúsági klub termére; a régi lakások beosztására. Megcsodálhattuk a park gyönyörű fáit, köztük a több mint 100 éves tulipánfát, a sűrű bokros részeket, és a park csodás szobrait. Mind az épület, mind környéke magán viseli az idő vasfogát, de számunkra így is szép, és reméljük, hamarosan olyan szépségben fog tündökölni, ahogy emlékeinkben él. Köszönjük, hogy több mint 30 év után nosztalgiázhattunk! Minden elismerés a képviselő-testület tagjainak a kalauzolásért!
Jó volt újra ott lenni és mesélni egymásnak!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 20. szombat • Vendel
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Belterületi vízrendezés BükfürdőnA gyógyfürdő fejlesztése mellett Bükfürdő városrész egyéb területein is fontos beruházások történtek és zajlanak a közeljövőben is. Szeptember 20-án zárult a csapadékvíz-elvezetési program első üteme.
Megújult a Hunyadi utca isSzeptember 1-én ünnepélyesen átadták a felújított Hunyadi utcát Csepreg város lakosságának, az út- és járdafelújítási program keretében ez immáron a nyolcadik felújított utca.
Megújult a ravatalozó ChernelházadamonyánAz ország leghosszabb nevű községe, a 205 fős lélekszámú Chernelházadamonya vezetője, Németh László beszélt az elmúlt év történéseiről, a lezárult fejlesztésekről, a nem várt kivitelezési nehézségekről.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online