Nosztalgia a Chernel-kastélyban

2017. október 16. | Szerző: Kissné
Témakör: Önkormányzat | Település: Tömörd
Nosztalgia a Chernel-kastélyban

Szeptember utolsó hétvégéjén váratlan lehetőséget kaptak községünk lakói és az érdeklődők. Önkormányzatunk képviselő-testülete betekintési lehetőséget biztosított a Chernel-kastély épületébe és parkjába. Településünk szeptember 14-én újból birtokba vette a korábbi bérlőktől a kastély épületét.

Sokan voltak kíváncsiak a régi kultúrház környékére: a bálok, a rendezvények, az első randevúk helyszínére, a mozi, az ifjúsági klub termére; a régi lakások beosztására. Megcsodálhattuk a park gyönyörű fáit, köztük a több mint 100 éves tulipánfát, a sűrű bokros részeket, és a park csodás szobrait. Mind az épület, mind környéke magán viseli az idő vasfogát, de számunkra így is szép, és reméljük, hamarosan olyan szépségben fog tündökölni, ahogy emlékeinkben él. Köszönjük, hogy több mint 30 év után nosztalgiázhattunk! Minden elismerés a képviselő-testület tagjainak a kalauzolásért!
Jó volt újra ott lenni és mesélni egymásnak!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. július 22. vasárnap • Magdolna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kisvárosok találkozója CsepregenCsepreg városa adott otthont a Vas megyei kisvárosok soron következő találkozójának, melyre május 29.-én, került sor. Bük, Csepreg, Jánosháza, Őriszentpéter, Répcelak és Vasvár települések polgármesterei és jegyzői, aljegyzői vettek részt a baráti találkozón, amit a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében tartottak.
Megkezdődött a kerékpárút építéseJúnius 18.-án, kezdődött meg nyertes pályázati forrásból a Rákóczi utcában a kerékpárút építése. A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően, több mint 153 millió Forint ráfordításával valósulhat meg a város fejlesztési elképzelése.
A TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00025 számú projekt célja, hogy a város csapadékvíz-elvezető árkok rendezésével illetve újak kialakításával csökkentse a település és a térség víz veszélyeztetettségét.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online