Megújult a tormásligeti ravatalozó

2017. november 17. | Szerző: yde
Témakör: Önkormányzat | Település: Tormásliget
Megújult a tormásligeti ravatalozó

Egy mondás szerint nézd meg a temetőt, és megtudod, hogy milyen emberek lakják a falut – ezt a régi mondást választotta köszöntője bevezetőjének a ravatalozó ünnepélyes avatóján Mester Árpád polgármester.

Kifejtette: - Egy falu életének egyik legfontosabb helyszíne a temető. Mert mindenkinek vannak itt szerettei és fájó emlékei. A temető az a hely, ahol nincsenek ellentétek, nincsenek vallási és politikai különbségek, mindig köszön mindenki mindenkinek, mert ahogy születtünk, amikor meghalunk is, minden ember egyforma. Egyszer valamennyien elindulunk az utolsó útra, ahonnan már nincs visszatérés, ezért mindenki igyekszik megadni szeretteinek a méltóságteljes végtisztességet. Az utolsó hely, ahol még láthatjuk, a ravatalozó épülete, ezért mindannyiunk számára kötelesség, hogy ez a hely is méltó legyen arra, hogy végső búcsút vegyünk szeretteinktől. Egy tisztességgel bezárt életutat az utolsó út tisztessége koronáz meg. A végső búcsú helye méltó kell, hogy legyen az élethez, ennek a kötelességünknek tettünk most eleget - sorolta gondolatait.
A tormásligeti ravatalozó 14 millió forintba került, több forrásból jutott rá, ismertette Mester Árpád. - Talán sokan tudják, de a településünknek soha nem volt adóssága, ezért a kormánytól két részletben pályázati úton 13 millió forintot kaptunk. A második pályázat 6,5 millió forintját tette bele a képviselő-testület, a többi saját erőből került kifizetésre - mondta el.
A ravatalozó megfelel minden előírásnak, fontos volt a higiénia: mosdó is készült az épületben.
- Úgy érzem, hogy méltán lehet büszke rá a település. A tormásligetiek méltó módon búcsúzhatnak szeretteiktől. A temető tisztasága, rendezettsége híven tükrözi az élők lelkületét - fogalmazta meg.
- Azt gondolom, hogy így mindenszentek és halottak napja előtt, a virágokon és mécseseken kívül, a felszenteléssel is leróhatjuk tiszteletünket halottaink felé. Egy kicsit más érzés lesz kilátogatni szeretteink sírjához, látva ezt a szépen felújított épületet - hallhattuk a ravatalozó avatóján a polgármestertől. - Szeretném mindenkinek megköszönni, aki bármivel is hozzájárult, hogy most ezt a felújított ravatalozót felszenteltethetjük. Külön szeretném megköszönni Magyarország kormányának, szeretném megköszönni a tervezőnek, a kivitelezőnek, az igényes munkát, és szeretném megköszönni a Czetin Istvánnak és családjának, a két szép keresztet, amit ajándékba kaptunk tőlük - sorolta köszöntőjében a polgármester. Gróf Széchenyi Istvánt idézve zárta gondolatait: „Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli a múltját, nézd meg a temetőit"

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 20. szombat • Vendel
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Belterületi vízrendezés BükfürdőnA gyógyfürdő fejlesztése mellett Bükfürdő városrész egyéb területein is fontos beruházások történtek és zajlanak a közeljövőben is. Szeptember 20-án zárult a csapadékvíz-elvezetési program első üteme.
Megújult a Hunyadi utca isSzeptember 1-én ünnepélyesen átadták a felújított Hunyadi utcát Csepreg város lakosságának, az út- és járdafelújítási program keretében ez immáron a nyolcadik felújított utca.
Megújult a ravatalozó ChernelházadamonyánAz ország leghosszabb nevű községe, a 205 fős lélekszámú Chernelházadamonya vezetője, Németh László beszélt az elmúlt év történéseiről, a lezárult fejlesztésekről, a nem várt kivitelezési nehézségekről.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online