Megújulnak az önkormányzati bérlakások

2018. április 24. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Megújulnak az önkormányzati bérlakások

Január 22-én, hétfőn megkezdődött a Széchenyi tér sarkán álló önkormányzati ingatlan felújítása Csepregen. Most az épület második tömbjének nyílászáróit cserélik ki a szakemberek.

A 2014-ben meghirdetett bérlakás-felújítási program keretében már több területen is korszerűsödött a Széchenyi tér 26. alatti épület, azaz a Czigli-ház. Az elmúlt időszak beruházásait nézve látható, hogy először az épület ereszcsatornázása újult meg, bepucolták a lábazatot, két évvel ezelőtt pedig teljesen új tetőszerkezetet kapott az épület és új nyílászárókat is beépítettek.
A 26/A. épületrész esetében tavaly új tetőcserepeket raktak fel, teljes terjedelmében, 420 négyzetméteren váltották ki az elavult fedést, javították ki a lécezést és pótolták a vízzáró fóliázást.
Jelenleg is itt dolgoznak a szakemberek, hiszen a Czigli ház Rákóczi utcával párhuzamos épületrészén folynak jelenleg is a munkálatok, ahol új, korszerű nyílászárók kerülnek beépítésre.
Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, mind a hat lakás vonatkozásában új, hőszigetelt bejárati ajtót építenek be, lecserélik az elavult, gyenge hőtartó képességű ablakokat. A képviselő hozzátette, az udvar felől a mosdóhelyiség és a konyha ablakát váltják ki, valamint mind a hat utcafronti ablak helyére is új kerül. Erre a feladatra több mint ötmillió forintot tervezett be a város a saját költségvetése terhére.
A városképbe illő megjelenés kialakítása a cél a többi bérlakás esetében is, a városvezetés tervei szerint, az önkormányzati lakás - felújítási program következő ütemében a Széchenyi tér 25. szám alatti egykori paplak épületét újítanák fel a tervek szerint még az idei esztendőben.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 14. kedd • Marcell
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Napelemmel termelik az energiát a tornatermen Újabb sikeres pályázat eredménye valósulhat meg Csepregen, az általános iskola tornatermének energetikai felújítását végezi el az önkormányzat egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően.
Folyamatosan újulnak meg az önkormányzati lakásokA 2014-ben meghirdetett önkormányzati bérlakás-felújítási program újabb fejlesztése valósult meg Csepreg városában. A Széchenyi tér 25. szám alatti volt paplak épülete kapott új nyílászárókat, de a tavasz során egy teljesen új tetőszerkezetet is kialakítottak.
Városi küldöttség járt HorvátországbanMájus 19-20-án, Vlasich Krisztián polgármester és Kissné Krály Mária elnök vezetésével Pakrácon és Daruváron jártak a csepregiek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online