Megújulnak az átmenő főutak Csepregen

2018. március 25. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Megújulnak az átmenő főutak Csepregen

Csepreg belterületén teljes hosszában megújul a 8624-es út, ami a 84-es országos főutat köti össze a Kőszeg irányába vezető úthálózattal.

Az Újkért - Horvátzsidánnyal összekötő út összesen 2240 méteren újul meg a közútkezelő 2018. évi útfelújítási programjának keretében, melyhez a Magyar Kormány több százmilliós kormányzati támogatást biztosít. Ennek köszönhetően a Kőszegi, a Petőfi és a Rákóczi utca, valamint a Széchenyi tér egy része is teljes hosszában megújul majd.
A közlekedési fejlesztésekről Ágh Péter, országgyűlési képviselő, Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei igazgatója és Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere beszélt.
Ágh Péter elmondta, a 2014-2018-ig tartó időszak kapcsán nincs oka szégyenkeznie Csepregnek és a környező falvaknak sem, egyet-egyet ugyanis mindenhol tudtak előre lépni az elmúlt években. Csepregnek azonban évtizedes lemaradásokat kell behoznia. Az elmúlt időszakot nézve megállapíthatjuk, soha ilyen jelentős forrás, ennyi pályázati lehetőség nem állt rendelkezésre Csepreg városának. Ez egy elindult folyamat kezdte, ezen kell dolgoznunk továbbra is.
Vlasich Krisztián elmondta, hogy eddig öt utcát újítottak fel a városban, azonban sok még a feladat. A városvezetés lépésről-lépésre haladva valósítja meg az út- és járda felújítási programját, mely során az idei évben még négy utca: Taksony, Taksony köz, Petőfi és Hunyadi utcák újulnak meg teljesen. A város felújítási és fejlesztési elképzeléshez a Magyar Közút idei beruházása jelentős mértékben hozzájárul.
Horváth László igazgató elmondta, hogy a tervek szerint 9-10 centimétert marnak le a régi útburkolatból, melynek helyére két új réteget építenek majd be. A szegélyeket, forgalomtechnikai elemeket szükség szerint felújítják.
A buszöblök is új burkolatot kapnak, de kiszélesítik a Répce folyó hídját is. Szélesebb lesz a híd járda része és új korlátokat is kiépítenek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koordinálásában megvalósuló projektnél jelenleg a közbeszerzési ajánlattételekre várnak, de a kivitelezés során figyelembe veszik azt is, hogy a Csepreg Város Önkormányzat a Rákóczi utcában új kerékpárutat is épít.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 18. csütörtök • Lukács
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Megújult a Hunyadi utca isSzeptember 1-én ünnepélyesen átadták a felújított Hunyadi utcát Csepreg város lakosságának, az út- és járdafelújítási program keretében ez immáron a nyolcadik felújított utca.
Megújult a ravatalozó ChernelházadamonyánAz ország leghosszabb nevű községe, a 205 fős lélekszámú Chernelházadamonya vezetője, Németh László beszélt az elmúlt év történéseiről, a lezárult fejlesztésekről, a nem várt kivitelezési nehézségekről.
Újabb járdát építenek CsepregenAz Arany János utcában folytatódik az önkormányzat út- és járdafelújítási programja, az utca teljes egészében, mintegy 180 méteres szakaszon építenek betonos járdát a Városgazdálkodás munkatársai és kőműves szakembere.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online