Meglepetéssel kedveskedtek a szépkorúaknak

2017. november 13. | Szerző: Horváth Zoltán
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Meglepetéssel kedveskedtek a szépkorúaknak

Csepreg önkormányzata és a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület szeptember 30-án, a Petőfi Sándor Művelődési – Sportház és Könyvtár színháztermében szervezte meg idősek napi rendezvényét.

Méltó módon igyekeztek köszönetet mondani azoknak, akik köztük töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. Sok pozitív visszajelzést kaptak a rendezvény után.

Az idősek világnapját 1991-ben rendezte meg először az Egyesült Nemzetek Szervezete, Csepregen azonban idén döntöttek úgy először, hogy hagyományteremtő szándékkal, egész estére szóló programokkal lepik meg a szép kort megélt lakosokat - tudtuk meg Vlasich Krisztián polgármestertől, aki azt hangsúlyozta, hogy a mi világunk az idősek és elődeik munkásságával kezdődött. Rengeteget tettek értünk lelkiismerettel, becsületes, szorgalmas munkával. Ők építették ezt a várost, megteremtve azokat a kiváló alapokat, amelyekre a jövőnket építhettük és építjük tovább.
A polgármester elmondta még, hogy az önkormányzatnak is nagyon fontosak az idősek, ezért minden évben igyekeznek újabb és újabb lehetőségekkel bővíteni az ellátásukat, kénelmesebbé tenni mindennapjaikat. Jelenleg is azon dolgoznak, hogy minél egészségesebb, aktívabb idős kort élhessenek meg, és ehhez a várostól is mind több támogatást kapjanak.
Vlasich Krisztián beszéde végén azt kívánta az idős és szépkorúaknak, hogy bajaik, problémáik ellenére is élvezzék az életük minden egyes pillanatát, mert hatalmas ajándék az élet.
A rendezvényen feleségével részt vett, Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki beszédében tiszteletét és megbecsülését fejezte ki a szépkorúaknak. Kiemelte: egész Csepreg büszke arra a teljesítményre, amelyet családjukért, településükért és a hazánkért elértek. A képviselő emlékeztetett: a kormány az elmúlt időszakban nyugdíjasokat érintő intézkedések réven igyekszik kifejezni köszönetét.
A műsor az 1960-as évek slágereivel folytatódott: felcsendült a Csak egy tánc volt, a Szeretni bolondulásig, a Gedeon bácsi, az Állj meg kislány, a Két összeillő ember és a Csókkirály című híres nóta is. Az előadás szünetében egy pohár frissítővel vendégelték meg a szép számmal megjelent ünnepelteket, majd az este második részében operettdalokkal folytatódott a műsor. Tópál Szilvia és Kurkó József előadásában olyan dalokat hallhatott a közönség, mint az Egy kis édes félhomályban, a Pesti nő, az Oda vagyok magáért, a Piros pezsgő, a Köszönöm, hogy imádott. Az est fináléval ért véget, amelyet a közönség hatalmas vastapssal jutalmazott. A tervek szerint a városvezetés és az egyesület minden évben hasonló módon kedveskedik majd a városban élő szépkorúaknak.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. február 23. péntek • Alfréd
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A születésnapos Anna néninél járt a polgármesterAttila utcai otthonában köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Illés Józsefnét, Anna nénit Csepreg polgármestere, Vlasich Krisztián.
Felavattak a megújított ravatalozót – Egy régi mondás szerint, nézd meg a temetőt, és megtudod, hogy milyen emberek lakják a települést – kezdte köszöntőjét a felújított ravatalozó ünnepélyes átadásán Kovácsné Kelemen Gertrúd, Répceszentgyörgy polgármestere.
Ismét egy felújított utcát adtak át CsepregenA terveknek megfelelően, határidőre elkészült az Alkotmány utca, így decemberben a képviselő-testület tagjai közösen adták át a 666 méteren megújult útszakaszt. Az útfelújítással párhuzamosan az egész utcában felújították a csapadékvízelvezető-rendszert.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online