Közmeghallgatás – Nőnapi köszöntővel

2018. április 18. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Önkormányzat | Település: Sajtoskál
Közmeghallgatás – Nőnapi köszöntővel

Több éves hagyomány már Sajtoskálon, hogy a képviselő -testület a közmeghallgatást március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon tartja. Az idei évben is így történt.

A rendezvény első részében, a napirendi pontok szerint haladva, Haller Imre polgármester köszöntötte a szép számmal megjelent lakosságot és beszámolt az önkormányzat 2017. évben végzett tevékenységéről. Legfontosabb minden településen, hogy a kötelező feladatok - oktatás, egészségügy, hivatali ügyek, szolgáltatások, közterület rendezés - ellátása megtörténjen. Ezt a sajtoskáli képviselő-testület maradéktalanul teljesítette az elmúlt évben. Megtudták az érdeklődők, hogy a 376 fős településen gondoskodtak szociális ellátás keretében a rászorulókról, és beruházásként a faluban élők biztonságát kiépített kamerarendszer védi. A szennyvízelvezetés kérdése még mindig nem oldódott meg, bár folyamatos a pályázás a megvalósításra. A felújítások közül kiemelte polgármester úr a ravatalozó és a temető környezetének a megújulását, valamint az Emlékműhöz vezető út kiépítését. Az elmúlt évben is volt lehetősége a sajtoskáliaknak a különböző rendezvényeken ünnepelni, szórakozni, élményeket szerezni. Kiemelt rendezvény 2017-ben is a falunappal egybekötött sajtfesztivál és -vásár volt, mely a település ismertségét egyre jobban fokozza mind a sajtkészítők, mind a rendezvényen résztvevő vendégek körében. Az önkormányzat működése zavartalan volt, takarékos gazdálkodást folytattak. Majd a 2018-as terveket ismertette a falu első embere. A hagyományos rendezvények megtartása mellett fontosnak tartja a képviselő-testület a pályázatok figyelését, benyújtását, hogy azok segítségével még színvonalasabb rendezvényeket tudjanak szervezni, s ezek által épüljön, szépüljön, gazdagodjon a település. Tavaszra tervezik a felújított ravatalozó átadását is. A tervek között szerepel az önkormányzat épületének tetőjavítása, az épület akadálymentesítése és az udvar rendbetétele. A település környezetvédelmi helyzetének elemzése közben kiemelte polgármester úr a szelektív szemétszállítás és tűzgyújtás szabályozását, amelyeknek betartása mindannyiunk közös érdeke. A beszámoló zárásaként a falu vezetése nevében Haller Imre megköszönte mindenkinek a tevékenységét, melyet a falu érdekében végzett és kérte a további támogatást. A hozzászólásokat követően a fiúk és polgármester úr, hölgyeket köszöntő szavai hangzottak el. A szép szavak mellett süteménnyel és virággal is kedveskedtek a férfiak a jelenlévő hölgyeknek. A rendezvény az elmúlt év eseményeinek összefoglalójából készült filmmel zárult, melyen jókat derültek a jelenlévők, és szívesen emlékeztek egy-egy megható vagy éppen vidám, de felejthetetlen napjára 2017-nek.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 17. szerda • Hedvig
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Megújult a Hunyadi utca isSzeptember 1-én ünnepélyesen átadták a felújított Hunyadi utcát Csepreg város lakosságának, az út- és járdafelújítási program keretében ez immáron a nyolcadik felújított utca.
Megújult a ravatalozó ChernelházadamonyánAz ország leghosszabb nevű községe, a 205 fős lélekszámú Chernelházadamonya vezetője, Németh László beszélt az elmúlt év történéseiről, a lezárult fejlesztésekről, a nem várt kivitelezési nehézségekről.
Újabb járdát építenek CsepregenAz Arany János utcában folytatódik az önkormányzat út- és járdafelújítási programja, az utca teljes egészében, mintegy 180 méteres szakaszon építenek betonos járdát a Városgazdálkodás munkatársai és kőműves szakembere.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online