Ismét egy felújított utcát adtak át Csepregen

2018. február 19. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Ismét egy felújított utcát adtak át Csepregen

A terveknek megfelelően, határidőre elkészült az Alkotmány utca, így decemberben a képviselő-testület tagjai közösen adták át a 666 méteren megújult útszakaszt. Az útfelújítással párhuzamosan az egész utcában felújították a csapadékvízelvezető-rendszert.

Szép számmal gyűltek össze az utcabeliek december 10-én vasárnap délután, amikor ünnepélyes keretek között vehették birtokba az új csapadékvízelvezető-rendszert és az új aszfaltburkolatot kapott utcát. Az átadó ünnepséget a csepregi óvodások Luca-napi műsora tette ünnepélyessé, majd Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere és dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a jelenlévőket.
A város első embere megköszönte a városlakók türelmét és támogatását, amelyet a beruházás egész ideje alatt tanúsítottak. Beszédében kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a magyar kormány, Ágh Péter, Csepreg országgyűlési képviselője, a városvezetés szövetsége és közös munkája, valamint a város polgárainak támogatása kellett ahhoz, hogy egy újabb „álom" megvalósulhasson.
Az alelnök hangsúlyozta, hogy a most elkészült beruházás a lakosság szempontjából igazi fordulópont, hiszen több évtizede várnak már az itt élők az utca felújításra. A polgármesterrel szövetségben hosszú távon kívánják biztosítani Csepreg fejlődését, ezt bizonyítja az is, hogy több mint 700 millió forintnyi támogatás érkezett az elmúlt egy évben a városba.
Az ünnepélyes műsor és beszédek után a képviselő-testület tagjai közösen vágták át a nemzeti színű szalagot, majd a közös hordógurítás és a lakók megvendégelése sem maradhatott el. A most elkészült Alkotmány utca az ötödik felújított utca közel három év alatt: a Csokonai, Szombathelyi, Fehér, Zrínyi utcák is teljesen megújultak az elmúlt években. A magyar kormány a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Belügyminisztériumi forrásaiból a fejlesztésekhez több mint 300 millió forint támogatást biztosított Csepreg számára. Ebből a forrásból a már említett, Fehér, Alkotmány és Zrínyi utcák mellett a Taksony utca és a Taksony köz utcák is új aszfaltburkolatot kapnak, s az utcák csapadékvíz-elvezető rendszere is megújul majd.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. május 22. szerda • Júlia, Rita
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A csepregi önkormányzat által elnyert támogatási forrásból a Csokonai, az Alkotmány, a Zrínyi utca, a Bognár Ignác utca egy része, valamint a Taksony köz és Taksony utca csapadékvíz-elvezetési rendszerének rekonstrukcióját élvezheti a város lakossága.
Hulladék halmok Répceszentgyörgy határábanAz illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és közegészségügyi veszélyeket is rejt magában.
Családbarát döntések és lehetőségek CsepregenÉlhető és fejlődőképes perspektívát kínál Csepreg városa, nem csak azok részére, akik helyben élnek, hanem azoknak is, akik oda költöznek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online