Ismét egy felújított utcát adtak át Csepregen

2018. február 19. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Ismét egy felújított utcát adtak át Csepregen

A terveknek megfelelően, határidőre elkészült az Alkotmány utca, így decemberben a képviselő-testület tagjai közösen adták át a 666 méteren megújult útszakaszt. Az útfelújítással párhuzamosan az egész utcában felújították a csapadékvízelvezető-rendszert.

Szép számmal gyűltek össze az utcabeliek december 10-én vasárnap délután, amikor ünnepélyes keretek között vehették birtokba az új csapadékvízelvezető-rendszert és az új aszfaltburkolatot kapott utcát. Az átadó ünnepséget a csepregi óvodások Luca-napi műsora tette ünnepélyessé, majd Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere és dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a jelenlévőket.
A város első embere megköszönte a városlakók türelmét és támogatását, amelyet a beruházás egész ideje alatt tanúsítottak. Beszédében kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a magyar kormány, Ágh Péter, Csepreg országgyűlési képviselője, a városvezetés szövetsége és közös munkája, valamint a város polgárainak támogatása kellett ahhoz, hogy egy újabb „álom" megvalósulhasson.
Az alelnök hangsúlyozta, hogy a most elkészült beruházás a lakosság szempontjából igazi fordulópont, hiszen több évtizede várnak már az itt élők az utca felújításra. A polgármesterrel szövetségben hosszú távon kívánják biztosítani Csepreg fejlődését, ezt bizonyítja az is, hogy több mint 700 millió forintnyi támogatás érkezett az elmúlt egy évben a városba.
Az ünnepélyes műsor és beszédek után a képviselő-testület tagjai közösen vágták át a nemzeti színű szalagot, majd a közös hordógurítás és a lakók megvendégelése sem maradhatott el. A most elkészült Alkotmány utca az ötödik felújított utca közel három év alatt: a Csokonai, Szombathelyi, Fehér, Zrínyi utcák is teljesen megújultak az elmúlt években. A magyar kormány a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Belügyminisztériumi forrásaiból a fejlesztésekhez több mint 300 millió forint támogatást biztosított Csepreg számára. Ebből a forrásból a már említett, Fehér, Alkotmány és Zrínyi utcák mellett a Taksony utca és a Taksony köz utcák is új aszfaltburkolatot kapnak, s az utcák csapadékvíz-elvezető rendszere is megújul majd.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 23. kedd • Gyöngyi
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Belterületi vízrendezés BükfürdőnA gyógyfürdő fejlesztése mellett Bükfürdő városrész egyéb területein is fontos beruházások történtek és zajlanak a közeljövőben is. Szeptember 20-án zárult a csapadékvíz-elvezetési program első üteme.
Megújult a Hunyadi utca isSzeptember 1-én ünnepélyesen átadták a felújított Hunyadi utcát Csepreg város lakosságának, az út- és járdafelújítási program keretében ez immáron a nyolcadik felújított utca.
Megújult a ravatalozó ChernelházadamonyánAz ország leghosszabb nevű községe, a 205 fős lélekszámú Chernelházadamonya vezetője, Németh László beszélt az elmúlt év történéseiről, a lezárult fejlesztésekről, a nem várt kivitelezési nehézségekről.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online