Internetes közösségi pont nyílt Csepregen

2018. november 3. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Internetes közösségi pont nyílt Csepregen

Tablet, okostelefon és laptop várta az internet nyújtotta előnyökre kíváncsi időseket Csepregen, a Közösségi Szolgáltató Házban működő Digitális Jólét Program Pontban.

Szeptember 29-én egy tucat érdeklődéssel teli nyugdíjas polgár várta a bemutató és programismertető rendezvényt, ahol lehetőségük nyílt a vezetéknélküli internetelérésre alkalmas eszközöket is kipróbálni. Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere kiemelte, a városközpontban három DJP Pont fejlesztése valósulhatott meg, s ennek köszönhetően, azok számára is elérhetővé válik a világháló, akik nem rendelkeznek saját számítástechnikai eszközzel. Mint fogalmazott, az internetelérési pontok szakmai mentorai segítenek elsajátítani a webes szörfölés rejtelmeit, valamint az egész főteret lefedő kültéri wifi hálózatra való csatlakozásban is segítséget nyújtanak a felhasználóknak. Az eseményen Draskovics Éva a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület szakmai mentora tartott tájékoztatót az időseknek, akik a csepregi hírekről, aktualitásokról olvastak az interneten, vagy éppen a receptek és a kertészet rejtelmeit tanulmányozták a keresőoldalak segítésével. A pályázati támogatásnak köszönhetően ezentúl három helyszínen várják a városban az érdeklődőket. Így a szolgáltatásokat igénybe vehetik a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesületnél a Közösségi Szolgáltató Központban a Széchenyi tér 29. szám alatt, az UTIRO Térségfejlesztő Egyesületnél a Kossuth utca 1. szám alatt, de a Város Önkormányzata által biztosított közösségi internet hozzáférési pontot is használhatják a Széchenyi tér 31. szám alatt a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtárban. A három pont létrejöttével a teljes főtéren és a Promenádon is biztosított egy kód felhasználásával az internetes hozzáférés, akár saját okos telefonról vagy számítástechnikai eszközről is Csepreg városában - zárta szavait a városvezető.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. január 19. szombat • Sára
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Négyes siker a közösségépítő pályázatonA város dísztermében együttes sajtótájékoztatót tartottak Csepreg, Lócs, Tömörd és Tormásliget településesek polgármesterei, valamint a térség országgyűlési képviselője, hiszen újabb nyertes pályázatot tudhat maga mögött a konzorciumvezető, Csepreg Város Önkormányzata.
Sajtoskál község Önkormányzata a tavalyi évben adta be a helyi közutak fejlesztéséhez, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzéséről szóló pályázatot, melyet az idei évben sikeresen meg is nyert.
Tovább fejlesztik a Malomkerti SportlétesítménytMinőségi változást kíván elérni az utánpótlásnevelésben és a sportszerető fiatalok számára biztosított lehetőségek terén a városvezetés azon törekvése, mely két műfüves sportpálya megépítését is tartalmazza.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online