Internetes közösségi pont nyílt Csepregen

2018. november 3. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Internetes közösségi pont nyílt Csepregen

Tablet, okostelefon és laptop várta az internet nyújtotta előnyökre kíváncsi időseket Csepregen, a Közösségi Szolgáltató Házban működő Digitális Jólét Program Pontban.

Szeptember 29-én egy tucat érdeklődéssel teli nyugdíjas polgár várta a bemutató és programismertető rendezvényt, ahol lehetőségük nyílt a vezetéknélküli internetelérésre alkalmas eszközöket is kipróbálni. Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere kiemelte, a városközpontban három DJP Pont fejlesztése valósulhatott meg, s ennek köszönhetően, azok számára is elérhetővé válik a világháló, akik nem rendelkeznek saját számítástechnikai eszközzel. Mint fogalmazott, az internetelérési pontok szakmai mentorai segítenek elsajátítani a webes szörfölés rejtelmeit, valamint az egész főteret lefedő kültéri wifi hálózatra való csatlakozásban is segítséget nyújtanak a felhasználóknak. Az eseményen Draskovics Éva a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület szakmai mentora tartott tájékoztatót az időseknek, akik a csepregi hírekről, aktualitásokról olvastak az interneten, vagy éppen a receptek és a kertészet rejtelmeit tanulmányozták a keresőoldalak segítésével. A pályázati támogatásnak köszönhetően ezentúl három helyszínen várják a városban az érdeklődőket. Így a szolgáltatásokat igénybe vehetik a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesületnél a Közösségi Szolgáltató Központban a Széchenyi tér 29. szám alatt, az UTIRO Térségfejlesztő Egyesületnél a Kossuth utca 1. szám alatt, de a Város Önkormányzata által biztosított közösségi internet hozzáférési pontot is használhatják a Széchenyi tér 31. szám alatt a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtárban. A három pont létrejöttével a teljes főtéren és a Promenádon is biztosított egy kód felhasználásával az internetes hozzáférés, akár saját okos telefonról vagy számítástechnikai eszközről is Csepreg városában - zárta szavait a városvezető.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 20. szerda • Klaudia
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Bőkezű támogatásokkal adnak esélyt a fiataloknakMegkezdődtek a kivitelezési munkák a csepregi főtéren álló önkormányzati ingatlanban. A városvezetés az Esély Otthon programban lakhatási és pénzügyi ösztönző támogatással segíti a pályakezdő fiatalokat.
Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere számolt be az tavalyi esztendőről, a megvalósult fejlesztésekről és az elért eredményről, melyekből nem volt hiány a vasi kisvárosban.
Sportolási lehetőségekkel fejlesztik tovább a MalomkertetA megújult Malomkertben tartott sajtótájékoztatót Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere január 22-én, kedden.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online