Idén is kaptak tűzifát a rászorulók

2018. január 25. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Idén is kaptak tűzifát a rászorulók

Az önkormányzat felkészült a télre, nem hagyta magára azokat, akik nem tudtak tüzelőanyagot vásárolni. Most is jutott a rászorulóknak ingyenes tűzifa Csepregen.

December második hetében befejeződött annak a tűzifának a leszállítása, amelyre a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag pályázaton Csepreg önkormányzata csaknem 2,6 millió forint támogatást nyert. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 146 erdei köbmétert szállított le a kemény lombos fafajú tűzifából. Horváth Gábor, a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke elmondta, hogy idén a tavalyinál is több, összesen 78 kérelem érkezett a hivatalhoz. Az önkormányzati rendelet szerint megvizsgálták a kérelmeket, azokat elbírálta a bizottság, és végül 61 háztartásba juthatott tüzelőanyag. Hozzátette, hogy a Belügyminisztérium kifejezett kérése és az önkormányzat szándéka is egy irányba mutatott, mégpedig abba, hogy a nagy hidegben a rászorulók minél előbb melegedhessenek az otthonukban.
A városgazdálkodás munkatársai Vlasich Krisztián polgármester kérésére már az első szállítmány érkezésekor elkezdték a fák feldolgozását és házhoz szállítását, annak érdekében, hogy karácsony előtt minden háztartásba eljusson a tüzelőanyag, meleggé és meghitté téve ezzel is az ünnepeket.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. december 14. péntek • Szilárda
hirdetés
Olvasnivaló a témában
ELINDULT TORMÁSLIGET- IKLANBERÉNY- LÓCS ÉS HALOGY ÉS DARABOSHEGY TELEPÜLÉSEK VÍZMINŐSÉG JAVÍTÁSA PROGRAMTormásliget Község Önkormányzata, valamint négy további konzorciumi tag 170,73 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Tormásliget- Iklanberény- Lócs és Halogy és Daraboshegy települések vízminőség javítása projekt megvalósítására.
Térköves megállóhelyeket építenek a csepregi óvodáhozA képviselők összefogásával újul meg a Nádasdy utca óvoda előtti szakasza az év végére.
Télen is segítik a rászorulókat CsepregenNovember második felében megkezdődött annak a 189 m3 tűzifának a leszállítása, amelyet a Magyar Kormány jóvoltából a Belügyminisztérium által hirdetett pályázaton nyert el Csepreg Város Önkormányzata.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online