Idén is kaptak tűzifát a rászorulók

2018. január 25. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Idén is kaptak tűzifát a rászorulók

Az önkormányzat felkészült a télre, nem hagyta magára azokat, akik nem tudtak tüzelőanyagot vásárolni. Most is jutott a rászorulóknak ingyenes tűzifa Csepregen.

December második hetében befejeződött annak a tűzifának a leszállítása, amelyre a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag pályázaton Csepreg önkormányzata csaknem 2,6 millió forint támogatást nyert. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 146 erdei köbmétert szállított le a kemény lombos fafajú tűzifából. Horváth Gábor, a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke elmondta, hogy idén a tavalyinál is több, összesen 78 kérelem érkezett a hivatalhoz. Az önkormányzati rendelet szerint megvizsgálták a kérelmeket, azokat elbírálta a bizottság, és végül 61 háztartásba juthatott tüzelőanyag. Hozzátette, hogy a Belügyminisztérium kifejezett kérése és az önkormányzat szándéka is egy irányba mutatott, mégpedig abba, hogy a nagy hidegben a rászorulók minél előbb melegedhessenek az otthonukban.
A városgazdálkodás munkatársai Vlasich Krisztián polgármester kérésére már az első szállítmány érkezésekor elkezdték a fák feldolgozását és házhoz szállítását, annak érdekében, hogy karácsony előtt minden háztartásba eljusson a tüzelőanyag, meleggé és meghitté téve ezzel is az ünnepeket.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 14. kedd • Marcell
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Napelemmel termelik az energiát a tornatermen Újabb sikeres pályázat eredménye valósulhat meg Csepregen, az általános iskola tornatermének energetikai felújítását végezi el az önkormányzat egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően.
Folyamatosan újulnak meg az önkormányzati lakásokA 2014-ben meghirdetett önkormányzati bérlakás-felújítási program újabb fejlesztése valósult meg Csepreg városában. A Széchenyi tér 25. szám alatti volt paplak épülete kapott új nyílászárókat, de a tavasz során egy teljesen új tetőszerkezetet is kialakítottak.
Városi küldöttség járt HorvátországbanMájus 19-20-án, Vlasich Krisztián polgármester és Kissné Krály Mária elnök vezetésével Pakrácon és Daruváron jártak a csepregiek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online