Idén is kaptak tűzifát a rászorulók

2018. január 25. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Idén is kaptak tűzifát a rászorulók

Az önkormányzat felkészült a télre, nem hagyta magára azokat, akik nem tudtak tüzelőanyagot vásárolni. Most is jutott a rászorulóknak ingyenes tűzifa Csepregen.

December második hetében befejeződött annak a tűzifának a leszállítása, amelyre a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag pályázaton Csepreg önkormányzata csaknem 2,6 millió forint támogatást nyert. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 146 erdei köbmétert szállított le a kemény lombos fafajú tűzifából. Horváth Gábor, a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke elmondta, hogy idén a tavalyinál is több, összesen 78 kérelem érkezett a hivatalhoz. Az önkormányzati rendelet szerint megvizsgálták a kérelmeket, azokat elbírálta a bizottság, és végül 61 háztartásba juthatott tüzelőanyag. Hozzátette, hogy a Belügyminisztérium kifejezett kérése és az önkormányzat szándéka is egy irányba mutatott, mégpedig abba, hogy a nagy hidegben a rászorulók minél előbb melegedhessenek az otthonukban.
A városgazdálkodás munkatársai Vlasich Krisztián polgármester kérésére már az első szállítmány érkezésekor elkezdték a fák feldolgozását és házhoz szállítását, annak érdekében, hogy karácsony előtt minden háztartásba eljusson a tüzelőanyag, meleggé és meghitté téve ezzel is az ünnepeket.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 17. szerda • Hedvig
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Megújult a Hunyadi utca isSzeptember 1-én ünnepélyesen átadták a felújított Hunyadi utcát Csepreg város lakosságának, az út- és járdafelújítási program keretében ez immáron a nyolcadik felújított utca.
Megújult a ravatalozó ChernelházadamonyánAz ország leghosszabb nevű községe, a 205 fős lélekszámú Chernelházadamonya vezetője, Németh László beszélt az elmúlt év történéseiről, a lezárult fejlesztésekről, a nem várt kivitelezési nehézségekről.
Újabb járdát építenek CsepregenAz Arany János utcában folytatódik az önkormányzat út- és járdafelújítási programja, az utca teljes egészében, mintegy 180 méteres szakaszon építenek betonos járdát a Városgazdálkodás munkatársai és kőműves szakembere.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online