Gazda állás

Idén is kaptak tűzifát a rászorulók

2018. január 25. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Idén is kaptak tűzifát a rászorulók

Az önkormányzat felkészült a télre, nem hagyta magára azokat, akik nem tudtak tüzelőanyagot vásárolni. Most is jutott a rászorulóknak ingyenes tűzifa Csepregen.

December második hetében befejeződött annak a tűzifának a leszállítása, amelyre a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag pályázaton Csepreg önkormányzata csaknem 2,6 millió forint támogatást nyert. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 146 erdei köbmétert szállított le a kemény lombos fafajú tűzifából. Horváth Gábor, a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke elmondta, hogy idén a tavalyinál is több, összesen 78 kérelem érkezett a hivatalhoz. Az önkormányzati rendelet szerint megvizsgálták a kérelmeket, azokat elbírálta a bizottság, és végül 61 háztartásba juthatott tüzelőanyag. Hozzátette, hogy a Belügyminisztérium kifejezett kérése és az önkormányzat szándéka is egy irányba mutatott, mégpedig abba, hogy a nagy hidegben a rászorulók minél előbb melegedhessenek az otthonukban.
A városgazdálkodás munkatársai Vlasich Krisztián polgármester kérésére már az első szállítmány érkezésekor elkezdték a fák feldolgozását és házhoz szállítását, annak érdekében, hogy karácsony előtt minden háztartásba eljusson a tüzelőanyag, meleggé és meghitté téve ezzel is az ünnepeket.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. június 19. kedd • Gyárfás
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A családokért, és a nőkért Csepregen!Ünnepélyes keretek közt adták át a Szebb Holnapért Család és Karrierpontot, amit projektbemutató nyitórendezvény követett a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében.
Megújult a Fekete hídCsortos Krisztina Vörösmarty utcai lakos jelzésére, majd azt követően Oláh Imre képviselő javaslatára az idei esztendőben felújításra került a Fekete híd Csepregen.
Új tető alatt az egykori PaplakTovább folytatódik az önkormányzati bérlakás- felújítási program Csepregen, hiszen a Széchenyi tér 25. szám alatt álló egykori paplak épülete is új tetőszerkezetet kapott.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online