Hulladék halmok Répceszentgyörgy határában

2019. május 20. | Szerző: Kovácsné Kelemen Gertrúd
Témakör: Önkormányzat | Település: Répceszentgyörgy
Hulladék halmok Répceszentgyörgy határában

Az illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és közegészségügyi veszélyeket is rejt magában.

Rovarok és rágcsálók elszaporodásához vezet, amelyek szerepe az egyes fertőző betegségek terjesztésében közismert. A hulladékokban lévő baktériumok, bomlástermékek a helytelen hulladék elhelyezés esetén, a csapadékvízzel beszivárogva a talajvízbe juthatnak, szennyezve azt. A közelmúltban három helyen nagy mennyiségű, főként autóbontásból származó szeméthalmazzal találkozhattak a természetbe járók Répceszentgyörgy közigazgatási területén belül. A hulladék elhelyezésével kapcsolatban feljelentést tettünk az illetékes Rendőrhatóságon. Ezzel egyidőben megtörtént a szemét összegyűjtése és konténerben történő elszállítása is. A településen -közszolgáltatás keretében - a kommunális és szelektíven gyűjtött hulladékok begyűjtése, szállítása és végleges elhelyezése megoldott. Évente egy alkalommal a lomtalanítást is megszervezi az Önkormányzat. Répceszentgyörgy közigazgatási területén a szemét lerakása tilos! Mindenkinek fel kell ismernie, hogy nem csak jelenünket, de gyermekeink, unokáink jövőjét is veszélybe sodorja az, aki nem engedélyezett helyen hulladékot helyez el.
Kovácsné Kelemen Gertrúd
Polgármester

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 17. hétfő • Laura
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Modern utasvárók CsepregenAz újak telepítésével egyidejűleg az elöregedett buszvárókat is kicserélik Csepregen.
Történelmi horvát-magyar kapcsolatot ápolnakMár másodjára várta Csepreg delegációját a horvátországi Pakráci Magyarok Közössége, akik jó szívvel és szeretettel, bőséges vendéglátással fogadták azt a közel harminc főt, akik a város képviseletében utaztak a külhoni magyarokhoz.
Újra régi fényében tündököl az Alsóváros ékköve Csepreg Város Önkormányzat saját erős beruházásával készült el a Szent Katalin kápolna tornyának renoválása. Különleges eljárással dolgoztak, biztosító köteleken függve szépült meg a Területi Gondozási Központ intézményének is helyt adó épület csúcsa.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online