Hulladék halmok Répceszentgyörgy határában

2019. május 20. | Szerző: Kovácsné Kelemen Gertrúd
Témakör: Önkormányzat | Település: Répceszentgyörgy
Hulladék halmok Répceszentgyörgy határában

Az illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és közegészségügyi veszélyeket is rejt magában.

Rovarok és rágcsálók elszaporodásához vezet, amelyek szerepe az egyes fertőző betegségek terjesztésében közismert. A hulladékokban lévő baktériumok, bomlástermékek a helytelen hulladék elhelyezés esetén, a csapadékvízzel beszivárogva a talajvízbe juthatnak, szennyezve azt. A közelmúltban három helyen nagy mennyiségű, főként autóbontásból származó szeméthalmazzal találkozhattak a természetbe járók Répceszentgyörgy közigazgatási területén belül. A hulladék elhelyezésével kapcsolatban feljelentést tettünk az illetékes Rendőrhatóságon. Ezzel egyidőben megtörtént a szemét összegyűjtése és konténerben történő elszállítása is. A településen -közszolgáltatás keretében - a kommunális és szelektíven gyűjtött hulladékok begyűjtése, szállítása és végleges elhelyezése megoldott. Évente egy alkalommal a lomtalanítást is megszervezi az Önkormányzat. Répceszentgyörgy közigazgatási területén a szemét lerakása tilos! Mindenkinek fel kell ismernie, hogy nem csak jelenünket, de gyermekeink, unokáink jövőjét is veszélybe sodorja az, aki nem engedélyezett helyen hulladékot helyez el.
Kovácsné Kelemen Gertrúd
Polgármester

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. augusztus 18. vasárnap • Ilona
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új együttműködés – kínai delegációt fogadott Csepreg város polgármestereElfogadták a városvezető meghívását és a III. Csepregi Palacsinta Fesztiválon is részt vettek a kínai Nanning város képviseltében érkező népes delegáció tagjai.
Hídfelújítás SzakonybanÜnnepélyes keretek között június 27-én adták át a felújított Répce-hidat Szakonyban.
Sikeres pályázat a szennyvízhálózat rekonstrukciójára58 millió forintból újul meg Csepreg városában az utak alatti szennyvízelvezetési és -tisztítási rendszer, a sajtótájékoztatót követően konzorciumi megállapodást írtak alá.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online