Több mint 400 millióból épül a csapadékvíz-elvezetés

2017. október 19. | Szerző: yde
Témakör: Önkormányzat | Település: Bük
Több mint 400 millióból épül a csapadékvíz-elvezetés

A sajtótájékoztatót dr. Németh Sándor polgármester nyitotta meg, ismertette az összetett projekt részleteit.

A bükfürdői városrész csapadékvíz-elvezetési munkálatokra kiírt közbeszerzési pályázata lezárult, így a beruházás megvalósulhat, a teljes költség 412 millió forint, ehhez három részből teremtik elő a forrást. Az első rész a 224 millió forintos 2015-ös adósságkonszolidációs pályázatból fedezik, ebből 112 millió forintot különítenek el. A második rész a Területi Operatív Program nyertes pályázatából befolyt 50 millió forint. Ezen felül a város önerőként 250 millió forinttal járul hozzá a megvalósításhoz. Dr. Németh Sándor polgármester hangsúlyozta ezen beruházás csak a kezdet, rengeteg fejlesztés előfeltétele a csapadékvíz-elvezetés megléte. A távlati tervekben szerepel a fűtött buszváró megépítése, ipari park fejlesztés és a zöld város programhoz csatlakozás. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a helyi adóbevételekkel és a szakmai felkészültséggel magyarázta a büki sikertörténetet. A rendezvényen részt vett, és Ágh Péter országgyűlési képviselő is.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. július 22. vasárnap • Magdolna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kisvárosok találkozója CsepregenCsepreg városa adott otthont a Vas megyei kisvárosok soron következő találkozójának, melyre május 29.-én, került sor. Bük, Csepreg, Jánosháza, Őriszentpéter, Répcelak és Vasvár települések polgármesterei és jegyzői, aljegyzői vettek részt a baráti találkozón, amit a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében tartottak.
Megkezdődött a kerékpárút építéseJúnius 18.-án, kezdődött meg nyertes pályázati forrásból a Rákóczi utcában a kerékpárút építése. A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően, több mint 153 millió Forint ráfordításával valósulhat meg a város fejlesztési elképzelése.
A TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00025 számú projekt célja, hogy a város csapadékvíz-elvezető árkok rendezésével illetve újak kialakításával csökkentse a település és a térség víz veszélyeztetettségét.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online