Több mint 400 millióból épül a csapadékvíz-elvezetés

2017. október 19. | Szerző: yde
Témakör: Önkormányzat | Település: Bük
Több mint 400 millióból épül a csapadékvíz-elvezetés

A sajtótájékoztatót dr. Németh Sándor polgármester nyitotta meg, ismertette az összetett projekt részleteit.

A bükfürdői városrész csapadékvíz-elvezetési munkálatokra kiírt közbeszerzési pályázata lezárult, így a beruházás megvalósulhat, a teljes költség 412 millió forint, ehhez három részből teremtik elő a forrást. Az első rész a 224 millió forintos 2015-ös adósságkonszolidációs pályázatból fedezik, ebből 112 millió forintot különítenek el. A második rész a Területi Operatív Program nyertes pályázatából befolyt 50 millió forint. Ezen felül a város önerőként 250 millió forinttal járul hozzá a megvalósításhoz. Dr. Németh Sándor polgármester hangsúlyozta ezen beruházás csak a kezdet, rengeteg fejlesztés előfeltétele a csapadékvíz-elvezetés megléte. A távlati tervekben szerepel a fűtött buszváró megépítése, ipari park fejlesztés és a zöld város programhoz csatlakozás. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a helyi adóbevételekkel és a szakmai felkészültséggel magyarázta a büki sikertörténetet. A rendezvényen részt vett, és Ágh Péter országgyűlési képviselő is.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. április 22. vasárnap • Csilla, Noémi
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Közmeghallgatás – Nőnapi köszöntővelTöbb éves hagyomány már Sajtoskálon, hogy a képviselő -testület a közmeghallgatást március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon tartja. Az idei évben is így történt.
Elkészültek a lakószobák az idősek otthonábanVlasich Krisztián polgármester célul tűzte ki, hogy a ciklusban teljesen felújítják az idősek otthona lakó- és fürdőszobáit. A Városgazdálkodás munkatársai mind a 14 lakáshoz tartozó fürdőszoba felújítását elvégezték a Területi Gondozási Központban.
Nőnap az idősek otthonábanCsepreg - Kedves hagyományt folytatott Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere, aki virággal és verssel lepte meg a Területi Gondozási Központ hölgy lakóit és dolgozóit nőnap alkalmából.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online