Több mint 400 millióból épül a csapadékvíz-elvezetés

2017. október 19. | Szerző: yde
Témakör: Önkormányzat | Település: Bük
Több mint 400 millióból épül a csapadékvíz-elvezetés

A sajtótájékoztatót dr. Németh Sándor polgármester nyitotta meg, ismertette az összetett projekt részleteit.

A bükfürdői városrész csapadékvíz-elvezetési munkálatokra kiírt közbeszerzési pályázata lezárult, így a beruházás megvalósulhat, a teljes költség 412 millió forint, ehhez három részből teremtik elő a forrást. Az első rész a 224 millió forintos 2015-ös adósságkonszolidációs pályázatból fedezik, ebből 112 millió forintot különítenek el. A második rész a Területi Operatív Program nyertes pályázatából befolyt 50 millió forint. Ezen felül a város önerőként 250 millió forinttal járul hozzá a megvalósításhoz. Dr. Németh Sándor polgármester hangsúlyozta ezen beruházás csak a kezdet, rengeteg fejlesztés előfeltétele a csapadékvíz-elvezetés megléte. A távlati tervekben szerepel a fűtött buszváró megépítése, ipari park fejlesztés és a zöld város programhoz csatlakozás. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a helyi adóbevételekkel és a szakmai felkészültséggel magyarázta a büki sikertörténetet. A rendezvényen részt vett, és Ágh Péter országgyűlési képviselő is.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. január 20. szombat • Sebestyén
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Bői fejlesztések: újul az iskola és az egészségházMár felállványozták a Bői Általános Iskola épületét, a munkálatok javában zajlanak a településen.
Hamarosan új járdán közlekedhetnek A Fehér és a Mátyás utcák sikeres beruházásait követően november elejével kezdte el a Dr. Szemes Zoltán utca felújítását Csepreg önkormányzata. Ígéretükhöz híven folytatódik a nagyszabású út- és járdafelújítási program.
Sírgondozás közben új padokon lehet pihenni a temetőbenÚjabb utcabútorokat helyzetek ki a csepregi temetőben. Az év mérlege: hét új pad és egy hulladékgyűjtő, és készülnek a parkolók tervei.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online