Hosszú évek után megújult a Zrínyi utca

2018. március 13. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Hosszú évek után megújult a Zrínyi utca

A Répce Citera Barátok Körének vidám műsora alapozta meg a jó hangulatot február 10-én szombaton. Meleg teával kedveskedve ünnepelte a város a felújított Zrínyi utca átadóját. A lakók igazán kitettek magukért, hiszen tortával és házi készítésű finomságokkal készültek az átadási ünnepségre.

A 2017 évben számos eredményt könyvelhet el a csepregi városvezetés az út- és járda feljújítási program részeként, hiszen a Fehér, Alkotmány utcák után most a megújult Zrínyi utcát is birtokba vehették a lakók.
Az ünnepségen Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere, Gróf Széchenyi István gondolatait idézte, aki így fogalmazott: „Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen." így van Csepreg városvezetése a város fejlesztésével. Ugyanis a lakosság töretlen támogatása mellett, a Magyar Kormány, Ágh Péter országgyűlési képviselő és a képviselő-testület hármas szövetsége láthatóan hosszú távon biztosítja a város fejlődését.
A polgármester szerint: 664 méteren az utca teljes hosszában építették ki az új aszfaltburkolatot, de a csapadékvíz-elvezető rendszerek is teljes rekonstrukción estek át. Az árkokat kitisztították, betonlappal burkolták és új átereszeket építettek be, továbbá a kapubejárókat is zúzottkővel borították. A felújítási munkákra több mint 68 millió támogatást használtak fel, melyet saját erő nélkül a kormány támogatásával valósíthatott meg a város - jelentette ki a polgármester.
Ágh Péter, Csepreg országgyűlési képviselője ünnepi szónoklatát egykori miniszterelnökünk, Bethlen István gondolataival nyitotta meg. A világon semmi sem megy magától. Ezt csak azok hiszik, akik még soha semmit sem alkottak. A hitvallás Csepreg tekintetében is igaznak bizonyul, hisz a városvezetés évtizedes adósságokat pótol az útfelújítással, amihez az ekéző szavak nem érnek fel. Mondatait a jelenlévők részéről, hatalmas taps követte. A képviselő köszönetét fejezte ki a polgármesternek azért, hogy a város dinamikus fejlesztése mellett, sokat tesz a helyi közösség megerősítése érdekében is.
Csepregen az elmúlt időszakban öt utca újulhatott meg, de mindenhol ahol indokolt volt, rendbe tették a csapadékvíz-elvezető rendszereket is. Az átfogó beruházásra a szükséges forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és Magyarország Kormányának jelentős központi támogatása biztosította, több mint 300 millió forint nagyságrendben.
A képviselő testület jelenlévő tagjaival Vlasich Krisztián polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő szalagátvágással adta át a felújított Zrínyi utcát, majd a képviselők egy hordót gurítottak végig az új aszfalton.
Az utca lakói egy utcát ábrázoló közel egy méteres tortával köszönték meg a városvezetés és az országgyűlési képviselő eredményes közös munkáját, majd közös ünneplés következett.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. március 22. csütörtök • Beáta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Öt intézményt korszerűsítenek CsepregenMagyar Kormány támogatásának köszönhetően öt intézményt újítanak meg az elkövetkező két évben Csepregen, ugyanis 392 millió forint támogatást nyert a város energetikai felújításokra – közölte a jó hírt Vlasich Krisztián, polgármester és Ágh Péter, országgyűlési képviselő.
Kisgyermekesek faluja lesz Gór Gór község Vas megyében található apró, mintegy 300 lelkes, hangulatos, nyugodt kis falu. Időközi választáson új polgármestert kapott a község. Németh Lászlóval beszélgettem.
A születésnapos Anna néninél járt a polgármesterAttila utcai otthonában köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Illés Józsefnét, Anna nénit Csepreg polgármestere, Vlasich Krisztián.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online