Felújították a Taksony és Taksony köz utcákat

2018. május 3. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Felújították a Taksony és Taksony köz utcákat

Április 6-án tartották a Taksony és a Taksony köz utcák ünnepélyes átadóünnepségét, hiszen nemrégen mindkét utca új aszfaltburkolatot és csapadékvíz-elvezető rendszert kapott.

Az elmúlt közel négy évben eddig több mint három kilométernyi út újult meg a városban, s ez volt a hatodik és hetedik felújított utca, melyet ebben az évben a tervek szerint, újabb két utca teljes felújítása követ.
Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy az itt élők közül van olyan, aki 32, de olyan is, aki 82 éve várja azt a pillanatot, hogy végre ne poros utcában kelljen közlekednie. A város első embere megköszönte az utcabeliek kivitelezés idején tanúsított türelmét és megköszönte a sok jó javaslatot és biztató szót, melyet felé nyújtottak.
Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta, Csepreg komoly központi támogatásoknak köszönhetően fejlődhetett az elmúlt időszakban.
Az utca lakói is igazán kitettek magukért, hiszen finomabbnál finomabb házi készítésű süteményekkel, üdítővel és borral is készültek az évtizedek óta várt utcaátadóra. A jó hangulathoz a Répce Citerabarátok Köre is hozzájárult, melyet követően a képviselő- testület tagjai ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot, de a hagyományos hordógurítás sem maradt el.
A két felújított utca közel 125 millió forintból újult meg, új zárt csapadékvíz-elvezető rendszer épült ki, s a meglévő árkok felújítása mellett lecserélték az átereszeket is. Erre a forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrása biztosított 71 millió forintot. A Taksony és Taksony köz utcák útfelújítására kormányzati központi támogatásból 53 millió forintot költött a város.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 19. kedd • József
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere számolt be az tavalyi esztendőről, a megvalósult fejlesztésekről és az elért eredményről, melyekből nem volt hiány a vasi kisvárosban.
Sportolási lehetőségekkel fejlesztik tovább a MalomkertetA megújult Malomkertben tartott sajtótájékoztatót Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere január 22-én, kedden.
Az egész várost megajándékozták a csepregi képviselőkMinden 70 év feletti csepregi polgárra gondoltak akkor, amikor azokat az ajándékcsomagokat állították össze, amelyeket házról házra járva, személyesen adtak át az ünnepek előtt.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online