Fejlesztik a Taksony és Taksony köz utcákat

2018. január 22. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Fejlesztik a Taksony és Taksony köz utcákat

A fejlesztések tovább folytatódnak Csepregen, hiszen számos pályázaton volt ismét sikeres a város.

Jelentős kormányzati támogatásból kezdődött meg a Taksony és a Taksony köz utcák csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítése, de számos más helyszínen is hamarosan elkezdődnek a felújítások.
A két utcában a munkálatok december elején kezdődtek, s a terveknek megfelelően jó ütemben halad a kivitelezés. Elsőként a Taksony köz mögötti területen kötötték be a csapadékcsatornát az utcával merőlegesen futó övárokba, majd pedig a Taksony köz egész szakaszát csövezték le a szakemberek. Jelenleg a Kossuth Lajos utca irányába eső Taksony utcai szakasz fejlesztése zajlik - tájékoztatta lapunkat Vlasich Krisztián polgármester.
A tervek szerint a Taksony köz - Kossuth Lajos utca közötti szakaszon, valamint a Taksony közben zárt rendszert építenek ki, az Attila utcával csomópontot alkotó részen pedig a meglévő nyílt árok felújítását végzik majd el. Az utca páros oldalán az esővíz-elvezető árkot húsz méterrel hosszabbítják majd meg, így összesen közel 320 méteren alakítanak ki nyílt csapadékvízelvezető-rendszert a többi szakaszon pedig 640 méter hosszan zártat.
Az árkok burkolását és az új átereszek beépítést követően kezdődhet meg majd mindkét utca útburkolatának felújítása is. Taksony utcában és a Taksony közben összesen 566 méteren építenek majd új aszfaltburkolatot.
A polgármester kiemelte, hogy Csepreg Város Önkormányzatának út- és járda felújítási programjának megvalósítása során közel 125 millió forint ráfordításával fejlesztik a két utcát. A város közútjainak infrastrukturális fejlesztése Magyarország Kormányának több mint 300 millió forintos támogatásából valósulhat meg.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 19. kedd • József
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere számolt be az tavalyi esztendőről, a megvalósult fejlesztésekről és az elért eredményről, melyekből nem volt hiány a vasi kisvárosban.
Sportolási lehetőségekkel fejlesztik tovább a MalomkertetA megújult Malomkertben tartott sajtótájékoztatót Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere január 22-én, kedden.
Az egész várost megajándékozták a csepregi képviselőkMinden 70 év feletti csepregi polgárra gondoltak akkor, amikor azokat az ajándékcsomagokat állították össze, amelyeket házról házra járva, személyesen adtak át az ünnepek előtt.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online