Falunap Ólmodon

2018. szeptember 11. | Szerző: yde
Témakör: Önkormányzat | Település: Ólmod
Falunap Ólmodon

Augusztus 12-én tartották a hagyományos falunapot Ólmodon, amely az Országgyűlés 2014-es döntése óta büszkén viseli a „Communitas Fidelissima”, azaz a „leghűségesebb falu” címet, hiszen hat másik Vas megyei településsel együtt 1921-ben fegyveres küzdelemmel kényszerítették ki, hogy a trianoni békediktátumban foglaltak ellenére továbbra is Magyarországhoz tartozhassanak.

Ólmod értékeit Dumovits István plébános is méltatta a falunap kezdetén tartott Szentmisén, amelyet a szombathelyi Szent Cecília énekkar tett ünnepélyesebbé. Ezt követően felszentelték a kormányzati támogatásból felújított ravatalozót. Hergovich Vince polgármester elmondta: a felújítás során teljesen átépítették a ravatalozó épületét, s térkővel burkolták az oda vezető utat. Emellett megújították a temetőt körülvevő tujasort is, a templom pedig díszkivilágítást kapott. Az ólmodiak megkoszorúzták a Galéria és Alkotóház oldalán Mersich Máté gradistyei horvát plébános, a gradistyeiek nagy költőjének emléktábláját. A községházánál Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője és Maja Rosenzweig Bajić horvát konzul köszöntötte a horvát nemzetiségű település lakóit. A délutáni kulturális programokon a megyeszékhelyi Szent Cecília énekkar, a horvátzsidányi Peruska Mária énekkar és a horvátzsidányi HKD Čakavci tánccsoport műsorát tekinthették meg az érdeklődők.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. november 15. csütörtök • Albert, Lipót
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Biztonságos haladás – elkészült a csepregi kerékpárútA Rákóczi utca teljes hosszában alakítottak ki a biciklis forgalom számára jól használható, biztonságos úthálózatot.
Fontos az idős emberek megbecsüléseHagyományos idősek napi rendezvényére várta Csepreg Város Önkormányzat Képviselő-testülete, a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesülettel és a nemrégiben alakult Szebb Holnapért Család és Karrierponttal karöltve minden kedves csepregi nyugdíjas polgárt szeptember 29-én, szombaton a művelődési ház színháztermébe.
Internetes közösségi pont nyílt CsepregenTablet, okostelefon és laptop várta az internet nyújtotta előnyökre kíváncsi időseket Csepregen, a Közösségi Szolgáltató Házban működő Digitális Jólét Program Pontban.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online