Esélyt adnak a fiataloknak

2018. április 6. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg

Csepreg – 102 millió forint pályázati forrásból segítik a fiatalok otthonteremtését a városban, nagy segítséget nyújtva ezzel a nagybetűs élet kezdetén.

Vlasich Krisztián polgármester ismét örömhírt közölt: 102 millió forintot nyert el Csepreg Város Önkormányzat Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pozitívan elbírált pályázatán, esély otthon megvalósítására. Kiemelte: a projekt a fiatalok otthonteremtését és életpályakezdését támogatja.
- Három, 50 négyzetméteres lakást alakítunk ki a Czigli házban - folytatta a polgármester. - A belső felújítás során minden szükséges háztartási eszközzel és géppel felszereljük a lakásokat, így a fiatalok egy teljesen bebútorozott ingatlanba költözhetnek majd be. Olyan 18 és 35 év közöttieket szeretnénk, hogy részt vegyenek a projektben, akik vállalják, hogy a csepregi helyi identitást erősítik, partnerek lesznek a civil szerveződésekben. Továbbá, akik elkötelezettek abban, hogy a helyi közösség aktív tagjává válnak, a város sokszínű rendezvényein részt vegyenek. Ők azok, akik kedvezményesen, az első két évben csupán a rezsidíj fizetés terhére vehetik használatba az esély otthont.
Egyedülállók, párkapcsolatban élők és családosok számára is nyitva a lehetőség, nekik egy mentorprogramban kell részt venniük. A projekt a munkakeresési lehetőségek megismerését, továbbképzési és átképzési lehetőségek bővítését biztosítja számukra, célja a városban fellehető hiányszakmák feltöltése, a szakemberhiány csökkentése. Továbbá szerepel még a megvalósuló elképzelések között az életpálya-tervezést segítő helyi szolgáltatások nyújtása is.
Ágh Péter országgyűlési képviselő a támogatással kapcsolatban elmondta, hogy mindig nagy öröm, ha fiatalokat tudnak segíteni, hiszen ők jelentik az ország számára a jövőt. Hozzátette, hogy Csepregen az elmúlt hónapokban - a kormányzati támogatásoknak köszönhetően - sok minden megújulhatott. Külön öröm számára, hogy a közös munkának hála nagyon jó irányban halad a város a fejlődés útján.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. május 22. szerda • Júlia, Rita
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A csepregi önkormányzat által elnyert támogatási forrásból a Csokonai, az Alkotmány, a Zrínyi utca, a Bognár Ignác utca egy része, valamint a Taksony köz és Taksony utca csapadékvíz-elvezetési rendszerének rekonstrukcióját élvezheti a város lakossága.
Hulladék halmok Répceszentgyörgy határábanAz illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és közegészségügyi veszélyeket is rejt magában.
Családbarát döntések és lehetőségek CsepregenÉlhető és fejlődőképes perspektívát kínál Csepreg városa, nem csak azok részére, akik helyben élnek, hanem azoknak is, akik oda költöznek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online