Esélyt adnak a fiataloknak

2018. április 6. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg

Csepreg – 102 millió forint pályázati forrásból segítik a fiatalok otthonteremtését a városban, nagy segítséget nyújtva ezzel a nagybetűs élet kezdetén.

Vlasich Krisztián polgármester ismét örömhírt közölt: 102 millió forintot nyert el Csepreg Város Önkormányzat Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pozitívan elbírált pályázatán, esély otthon megvalósítására. Kiemelte: a projekt a fiatalok otthonteremtését és életpályakezdését támogatja.
- Három, 50 négyzetméteres lakást alakítunk ki a Czigli házban - folytatta a polgármester. - A belső felújítás során minden szükséges háztartási eszközzel és géppel felszereljük a lakásokat, így a fiatalok egy teljesen bebútorozott ingatlanba költözhetnek majd be. Olyan 18 és 35 év közöttieket szeretnénk, hogy részt vegyenek a projektben, akik vállalják, hogy a csepregi helyi identitást erősítik, partnerek lesznek a civil szerveződésekben. Továbbá, akik elkötelezettek abban, hogy a helyi közösség aktív tagjává válnak, a város sokszínű rendezvényein részt vegyenek. Ők azok, akik kedvezményesen, az első két évben csupán a rezsidíj fizetés terhére vehetik használatba az esély otthont.
Egyedülállók, párkapcsolatban élők és családosok számára is nyitva a lehetőség, nekik egy mentorprogramban kell részt venniük. A projekt a munkakeresési lehetőségek megismerését, továbbképzési és átképzési lehetőségek bővítését biztosítja számukra, célja a városban fellehető hiányszakmák feltöltése, a szakemberhiány csökkentése. Továbbá szerepel még a megvalósuló elképzelések között az életpálya-tervezést segítő helyi szolgáltatások nyújtása is.
Ágh Péter országgyűlési képviselő a támogatással kapcsolatban elmondta, hogy mindig nagy öröm, ha fiatalokat tudnak segíteni, hiszen ők jelentik az ország számára a jövőt. Hozzátette, hogy Csepregen az elmúlt hónapokban - a kormányzati támogatásoknak köszönhetően - sok minden megújulhatott. Külön öröm számára, hogy a közös munkának hála nagyon jó irányban halad a város a fejlődés útján.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. január 17. csütörtök • Antal
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Négyes siker a közösségépítő pályázatonA város dísztermében együttes sajtótájékoztatót tartottak Csepreg, Lócs, Tömörd és Tormásliget településesek polgármesterei, valamint a térség országgyűlési képviselője, hiszen újabb nyertes pályázatot tudhat maga mögött a konzorciumvezető, Csepreg Város Önkormányzata.
Sajtoskál község Önkormányzata a tavalyi évben adta be a helyi közutak fejlesztéséhez, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzéséről szóló pályázatot, melyet az idei évben sikeresen meg is nyert.
Tovább fejlesztik a Malomkerti SportlétesítménytMinőségi változást kíván elérni az utánpótlásnevelésben és a sportszerető fiatalok számára biztosított lehetőségek terén a városvezetés azon törekvése, mely két műfüves sportpálya megépítését is tartalmazza.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online