Épül a járda a Mátyás utcában

2017. szeptember 18.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Épül a járda a Mátyás utcában

A tavaly elkezdődött út- és járdafelújítási program keretében zajlanak jelenleg is a járda felújítási munkálatok a Mátyás utcában.

A városvezetés ígérete szerint megemelt kommunális adó egy részét járdafelújításra fordítják. Így is történik, hiszen az adó megnövelt részéből 2016-ban befolyt kétmillió forintot, kiegészítve további önkormányzati forrásokkal, az adott szóhoz híven járdafelújításra fordítja a városvezetés.
Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, minden adódó lehetőséget megragadnak azért, hogy minél több utcát, gyalogjárdát fel tudjanak újítani, s utóbbiban nagy segítség a városgazdálkodás munkatársainak szakmai munkája.
A Fehér utca teljes megújulását követően Horváth Zoltán képviselő vezetésével a Városgazdálkodás munkatársai már el is kezdték a munkálatokat. A korábbi burkolat már több helyen repedezett volt, szükségessé vált a feltörése. A terveknek megfelelően a tereprendezést követően, augusztus 21-ével el is kezdődött a járdák betonozása is. Az utca teljes, négyszázméteres hosszában mindkét oldalon új járda kerül kialakításra, mely összesen 800 méter megújult járdát eredményez majd a munkálatok végére.
Az érintett lakóingatlanokhoz a zavartalan be- és kijutás biztosítása érdekében folyamatosan tájékoztatják majd a lakosságot az aktuális munkafolyamatokról.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. július 22. vasárnap • Magdolna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kisvárosok találkozója CsepregenCsepreg városa adott otthont a Vas megyei kisvárosok soron következő találkozójának, melyre május 29.-én, került sor. Bük, Csepreg, Jánosháza, Őriszentpéter, Répcelak és Vasvár települések polgármesterei és jegyzői, aljegyzői vettek részt a baráti találkozón, amit a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében tartottak.
Megkezdődött a kerékpárút építéseJúnius 18.-án, kezdődött meg nyertes pályázati forrásból a Rákóczi utcában a kerékpárút építése. A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően, több mint 153 millió Forint ráfordításával valósulhat meg a város fejlesztési elképzelése.
A TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00025 számú projekt célja, hogy a város csapadékvíz-elvezető árkok rendezésével illetve újak kialakításával csökkentse a település és a térség víz veszélyeztetettségét.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online