Energetikailag is megújul az iskola tornaterme

2017. augusztus 22.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Energetikailag is megújul az iskola tornaterme

Újabb nagy beruházás valósul meg a Csepregen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásából: energetikailag modernizálják az általános iskola tornatermét.

A teljes projektköltség 35,14 millió forint, melyet Magyarország Kormánya és az Európai Unió anyagi hozzájárulása száz százalékban biztosít.
Vlasich Krisztián polgármester elmondta, hogy a TOP pályázat segítségével tovább folytatódhat a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermének épületenergetikai fejlesztése és korszerűsítése, miután két éve egy KEOP projekt segítségével közel 27 millió Forint támogatásból, részleges felújításon esett át az épület. A falazata 20 centiméteres, a tetőszerkezete 25 centi vastag hőszigetelést, a tetőszerkezet pedig még új vízszigetelést is kapott. A 22 darab nyílászárót teljesen újra kicseréltek. A városvezető hozzátette, hogy a csepregi általános iskola majdnem 400 négyzetméteres tornaterme 1978-ban épült hagyományos tégla falazattal, lapos tetős kivitelben. Az intézmény energetikai fejlesztése több szempontból is indokolt volt. A hőtechnikai tulajdonságai a készítés időpontjában érvényes előírásoknak feleltek meg, ma már azonban erősen elavultak. Cél, az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint a megújuló energia hasznosítása.
A korábbi évben megvalósult szigetelés és nyílászáró csere után a mostani gépészeti fejlesztéssel és megújuló energiahasználattal egy komplex program valósul meg. A tervek szerint felújítják a tornaterem öltözőit és vizesblokkjait, hiszen Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója elfogatta Vlasich Krisztián polgármester javaslatát, mely szerint a Tankerület és Csepreg önkormányzat közösen újítsa fel és finanszírozza majd az épületen belüli felújítás költségeit. Jó hír a pedagógusoknak, hogy a városvezető másik javaslatát is támogatták. új hangosító berendezés érkezhet hamarosan, annak költségeit a felek szintén közösen viselik.
Vlasich Krisztián elmondta még, hogy a mostani projekt a lapos tetőn elhelyezett napelemek telepítését célozza meg, melyek összesen 20 kW elektromos áram termelését teszik lehetővé. A beruházás után az energiafelhasználás több mint 10 százalékkal csökkenhet az intézményben, mellyel jelentős költség takarítható meg.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. július 22. vasárnap • Magdolna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kisvárosok találkozója CsepregenCsepreg városa adott otthont a Vas megyei kisvárosok soron következő találkozójának, melyre május 29.-én, került sor. Bük, Csepreg, Jánosháza, Őriszentpéter, Répcelak és Vasvár települések polgármesterei és jegyzői, aljegyzői vettek részt a baráti találkozón, amit a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében tartottak.
Megkezdődött a kerékpárút építéseJúnius 18.-án, kezdődött meg nyertes pályázati forrásból a Rákóczi utcában a kerékpárút építése. A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően, több mint 153 millió Forint ráfordításával valósulhat meg a város fejlesztési elképzelése.
A TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00025 számú projekt célja, hogy a város csapadékvíz-elvezető árkok rendezésével illetve újak kialakításával csökkentse a település és a térség víz veszélyeztetettségét.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online