Elkészültek a lakószobák az idősek otthonában

2018. április 18. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Elkészültek a lakószobák az idősek otthonában

Vlasich Krisztián polgármester célul tűzte ki, hogy a ciklusban teljesen felújítják az idősek otthona lakó- és fürdőszobáit. A Városgazdálkodás munkatársai mind a 14 lakáshoz tartozó fürdőszoba felújítását elvégezték a Területi Gondozási Központban.

A fürdőszobák jelenlegi kialakítása megnehezítette a lakók mindennapi tisztálkodását, várakozással teli hosszú évek után 2015 - 2016. fordulóján első ízben 5, egy évvel később további 6 esetben végeztek el felújítást a város szakemberei. Februárban befejeződött a fennmaradt 3 lakószoba jó karba helyezése is.
Horváth Gábor képviselő a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke elmondta, hogy a szakemberek felmérték a szaniterigényeket és úgy alakították ki a helyiséget, hogy az a napi tisztálkodásra alkalmas legyen. A hagyományos zuhanytálcát elbontották, padlószintbe hozták mely az új járólapból került kiépítésre, hogy akadálymentes legyen a használata. A régi linóleum és a töredezett csempék helyére új burkolat került, nem csak a fürdőhelységben, de a konyhában is.
A fürdő zavartalan megközelítése miatt szükségessé vált az ajtók kiszélesítése is. A korábbi keskeny ajtó helyett szélesebb kerül beépítésre, melyen keresztül már kerekesszékkel is tudnak közlekedni.

A három lakószoba felújítása, Csepreg Város Önkormányzata, a Területi Gondozási Központ és az Idős Lakókért Alapítvány közös összefogásának köszönhetően valósulhatott meg. - nyilatkozta a szociális területért felelős bizottság elnöke.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 17. szerda • Hedvig
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Megújult a Hunyadi utca isSzeptember 1-én ünnepélyesen átadták a felújított Hunyadi utcát Csepreg város lakosságának, az út- és járdafelújítási program keretében ez immáron a nyolcadik felújított utca.
Megújult a ravatalozó ChernelházadamonyánAz ország leghosszabb nevű községe, a 205 fős lélekszámú Chernelházadamonya vezetője, Németh László beszélt az elmúlt év történéseiről, a lezárult fejlesztésekről, a nem várt kivitelezési nehézségekről.
Újabb járdát építenek CsepregenAz Arany János utcában folytatódik az önkormányzat út- és járdafelújítási programja, az utca teljes egészében, mintegy 180 méteres szakaszon építenek betonos járdát a Városgazdálkodás munkatársai és kőműves szakembere.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online