Elkészültek a lakószobák az idősek otthonában

2018. április 18. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Elkészültek a lakószobák az idősek otthonában

Vlasich Krisztián polgármester célul tűzte ki, hogy a ciklusban teljesen felújítják az idősek otthona lakó- és fürdőszobáit. A Városgazdálkodás munkatársai mind a 14 lakáshoz tartozó fürdőszoba felújítását elvégezték a Területi Gondozási Központban.

A fürdőszobák jelenlegi kialakítása megnehezítette a lakók mindennapi tisztálkodását, várakozással teli hosszú évek után 2015 - 2016. fordulóján első ízben 5, egy évvel később további 6 esetben végeztek el felújítást a város szakemberei. Februárban befejeződött a fennmaradt 3 lakószoba jó karba helyezése is.
Horváth Gábor képviselő a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke elmondta, hogy a szakemberek felmérték a szaniterigényeket és úgy alakították ki a helyiséget, hogy az a napi tisztálkodásra alkalmas legyen. A hagyományos zuhanytálcát elbontották, padlószintbe hozták mely az új járólapból került kiépítésre, hogy akadálymentes legyen a használata. A régi linóleum és a töredezett csempék helyére új burkolat került, nem csak a fürdőhelységben, de a konyhában is.
A fürdő zavartalan megközelítése miatt szükségessé vált az ajtók kiszélesítése is. A korábbi keskeny ajtó helyett szélesebb kerül beépítésre, melyen keresztül már kerekesszékkel is tudnak közlekedni.

A három lakószoba felújítása, Csepreg Város Önkormányzata, a Területi Gondozási Központ és az Idős Lakókért Alapítvány közös összefogásának köszönhetően valósulhatott meg. - nyilatkozta a szociális területért felelős bizottság elnöke.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 14. kedd • Marcell
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Napelemmel termelik az energiát a tornatermen Újabb sikeres pályázat eredménye valósulhat meg Csepregen, az általános iskola tornatermének energetikai felújítását végezi el az önkormányzat egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően.
Folyamatosan újulnak meg az önkormányzati lakásokA 2014-ben meghirdetett önkormányzati bérlakás-felújítási program újabb fejlesztése valósult meg Csepreg városában. A Széchenyi tér 25. szám alatti volt paplak épülete kapott új nyílászárókat, de a tavasz során egy teljesen új tetőszerkezetet is kialakítottak.
Városi küldöttség járt HorvátországbanMájus 19-20-án, Vlasich Krisztián polgármester és Kissné Krály Mária elnök vezetésével Pakrácon és Daruváron jártak a csepregiek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online