Elkészült az útfelújítás Zsirán

2019. október 22. | Szerző: N. P. Kati
Témakör: Önkormányzat | Település: Zsira
Elkészült az útfelújítás Zsirán

Az ünnepélyes út átadásra szeptember 4-én délután került sor. Az átadáson megjelent: Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron megyei Közgyűlés elnöke, Barcza Attila országgyűlési képviselő és Kiss Boglárka a NIF Zrt. szóvivője.

A projekt közös Interreg V-A pályázat keretében nyert támogatást, a 87.sz. főút Kőszeg-Rattersdorf közötti szakasz beruházási munkáival együtt. A zsirai fejlesztés összesen 165 977 000 forintba került. A beruházás keretében a településen átmenő 8626. jelű út, belterületi szakaszának teljes felújítása történt meg, új aszfalt kopóréteg építésével. Az átadáson Németh Zoltán a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy nem voltak egyszerűek a kétoldalú tárgyalások, de végül sikerült elérni, hogy osztrák oldalon is megépüljön a locsmándi fürdőt elkerülő út, mely most már összeköti a két országot. A beruházással megszűnt a térség zsák jellege, amiből az itt élők és a turizmus is profitálhat. A határ átjárhatóvá vált autóval is (hivatalosan). Barcza Attila országgyűlési képviselő fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a 165 milliós beruházás segítségével - mely az Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg - az ősi kapcsolatok Zsira és Locsmánd között újraéledhetnek, az útnak köszönhetően. Nagy Ferdinánd Zsira polgármestere a köszönő szavak után a településen áthaladó autósokat kérte, hogy a sebességhatárokat tartsák be és vegyék figyelembe, hogy az út lakóövezeten halad át. Reméljük, hogy ez a kérés megértő fülekre talál és az áthaladó forgalom nem veszélyezteti az itt élők biztonságát.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. november 14. csütörtök • Aliz
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Tormásliget község alakuló ülésének polgármesteri beszéde Tisztelettel szeretném megköszönni az ismételt bizalmat! Nagyon meg vagyok hatódva, hiszen a hatodik ciklusomat kezdem meg mint Tormásliget polgármestere. Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott, és azoknak a részt vételét is, akik nem rám adták a voksukat.
Sikeres az ősz Sopronhorpács községben…Az idei évben Sopronhorpács Község Önkormányzata több pályázatot is benyújtott, melyek közül októberben kettő is nyertesen került ki. Az egyik a Magyar Falu Program által kiírt „Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására” témában került beadásra, mely pályázat keretein belül egy közterület rendező Iseki TXG 237 típusú kompakt traktor megvásárlására kapott 11 millió forint támogatást a község.
Letette az esküt a Büki Képviselő Testület Mutatjuk képekben
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online