Egyházasfalu év eleji összefoglaló!

2018. május 7. | Szerző: Sándor József
Témakör: Önkormányzat | Település: Egyházasfalu
Egyházasfalu év eleji összefoglaló!

Egyházasfaluban több beadott pályázat pozitív elbírálásra került, ami már régóta foglalkoztatott az állomás gyalog útja, hála isten összeköttetésbe kerül a falu és az állomás és így megszűnik a balesetveszély.

Az elnyert pénzből mintegy 14 millió forintból megújulnak a teljes Keresztényi rész járdái, talán élhetőbbé tesszük a lakosok komfortját főleg az idős emberekét. Egy másik pályázatból a Nemeskéri úti ravatalozó fog megújulni, mivel az előtte lévő terasz teljesen szétesett, és ennek a felújítása hatalmas pénzbe került volna, de sikerült bepályázni. Talán amire olvassák ezt a cikket el is fog készülni ez a projekt, és ha belefér költségvetésünkbe urnafalat is létrehoz az önkormányzat saját erőből és ezzel is a kor követelményeihez közelebb érünk. A pályázatokat folyamatosan feldolgozzuk, azokat beadjuk, és persze bizakodunk a sikerben. Sajnos néha nehéz döntéseket kell hozni az önkormányzatnak és külön adókat kell, hogy bevezessünk, hisz ha nincs önrészünk, akkor nem is tudunk pályázni, sajnos, ha nyerünk pl.: 10 millió forintot ahhoz hozzá kell tennünk 2.5 millió forintot, ezt a pénzt elő kell teremteni valahonnan. Jó hír, hogy tudtunk adni az időseknek december hónapban 14000ft -ot/fő Erzsébet utalványt, ki tudtuk fizetni a gyermekétkeztetést és ez által több pénz maradt a családi kasszákban. Vonzóvá szeretnénk tenni Egyházasfalut és nem szeretnénk, hogy élhetetlen fejlődésben megálló településünk legyen, és szeretnénk, ha a lakosság szám folyamatosan nőne, és nem csökkenne. A héten beadtunk egy utas pályázatot és az óvodai konyha pályázatot. Idén a falunapot szept.1-re tervezzük, már folynak az előkészületek gőzerővel. Megtörtént idén is a szemétszedés még mielőtt megnőtt volna, az út mentén a fű, ezt köszönjük az iskolának, hogy mint minden évben megteszik a faluért önzetlenül.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. január 18. péntek • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Négyes siker a közösségépítő pályázatonA város dísztermében együttes sajtótájékoztatót tartottak Csepreg, Lócs, Tömörd és Tormásliget településesek polgármesterei, valamint a térség országgyűlési képviselője, hiszen újabb nyertes pályázatot tudhat maga mögött a konzorciumvezető, Csepreg Város Önkormányzata.
Sajtoskál község Önkormányzata a tavalyi évben adta be a helyi közutak fejlesztéséhez, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzéséről szóló pályázatot, melyet az idei évben sikeresen meg is nyert.
Tovább fejlesztik a Malomkerti SportlétesítménytMinőségi változást kíván elérni az utánpótlásnevelésben és a sportszerető fiatalok számára biztosított lehetőségek terén a városvezetés azon törekvése, mely két műfüves sportpálya megépítését is tartalmazza.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online