Egyházasfalu év eleji összefoglaló!

2018. május 7. | Szerző: Sándor József
Témakör: Önkormányzat | Település: Egyházasfalu
Egyházasfalu év eleji összefoglaló!

Egyházasfaluban több beadott pályázat pozitív elbírálásra került, ami már régóta foglalkoztatott az állomás gyalog útja, hála isten összeköttetésbe kerül a falu és az állomás és így megszűnik a balesetveszély.

Az elnyert pénzből mintegy 14 millió forintból megújulnak a teljes Keresztényi rész járdái, talán élhetőbbé tesszük a lakosok komfortját főleg az idős emberekét. Egy másik pályázatból a Nemeskéri úti ravatalozó fog megújulni, mivel az előtte lévő terasz teljesen szétesett, és ennek a felújítása hatalmas pénzbe került volna, de sikerült bepályázni. Talán amire olvassák ezt a cikket el is fog készülni ez a projekt, és ha belefér költségvetésünkbe urnafalat is létrehoz az önkormányzat saját erőből és ezzel is a kor követelményeihez közelebb érünk. A pályázatokat folyamatosan feldolgozzuk, azokat beadjuk, és persze bizakodunk a sikerben. Sajnos néha nehéz döntéseket kell hozni az önkormányzatnak és külön adókat kell, hogy bevezessünk, hisz ha nincs önrészünk, akkor nem is tudunk pályázni, sajnos, ha nyerünk pl.: 10 millió forintot ahhoz hozzá kell tennünk 2.5 millió forintot, ezt a pénzt elő kell teremteni valahonnan. Jó hír, hogy tudtunk adni az időseknek december hónapban 14000ft -ot/fő Erzsébet utalványt, ki tudtuk fizetni a gyermekétkeztetést és ez által több pénz maradt a családi kasszákban. Vonzóvá szeretnénk tenni Egyházasfalut és nem szeretnénk, hogy élhetetlen fejlődésben megálló településünk legyen, és szeretnénk, ha a lakosság szám folyamatosan nőne, és nem csökkenne. A héten beadtunk egy utas pályázatot és az óvodai konyha pályázatot. Idén a falunapot szept.1-re tervezzük, már folynak az előkészületek gőzerővel. Megtörtént idén is a szemétszedés még mielőtt megnőtt volna, az út mentén a fű, ezt köszönjük az iskolának, hogy mint minden évben megteszik a faluért önzetlenül.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. május 22. szerda • Júlia, Rita
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A csepregi önkormányzat által elnyert támogatási forrásból a Csokonai, az Alkotmány, a Zrínyi utca, a Bognár Ignác utca egy része, valamint a Taksony köz és Taksony utca csapadékvíz-elvezetési rendszerének rekonstrukcióját élvezheti a város lakossága.
Hulladék halmok Répceszentgyörgy határábanAz illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és közegészségügyi veszélyeket is rejt magában.
Családbarát döntések és lehetőségek CsepregenÉlhető és fejlődőképes perspektívát kínál Csepreg városa, nem csak azok részére, akik helyben élnek, hanem azoknak is, akik oda költöznek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online