Egyesült erővel a vész idején

2017. október 10. | Szerző: Horváth Zoltán
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Egyesült erővel a vész idején

Megalakulásuk 145 éves évfordulóját ünnepelte a szombathelyi tűzoltóság szeptember 9-én, Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban. A csepregi származású Török Roland is elismerő oklevelet és pénzjutalmat vehetett át Csepreg Város Polgármesterétől.

Száznegyvenöt éve annak, hogy 1872-ben Szombathelyen tűzoltó egylet alakult a tűz megfékezésére, annak megelőzésére, a bajban lévők segítésére. Erre emlékezve ünnepelt közösen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Vas megye, valamint Szombathely Megyei Jogú Város vezetése a megye tűzoltóival együtt. Gyalogosan és járművekkel, fúvószenekari felvezetéssel vonultak a tűzoltók a Weöres Sándor Színházba, ahol ünnepi állománygyűlésre került sor.
A himnuszt követően Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka mondott ünnepi beszédet. A parancsnok beszédét követően Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese emlékezett. Beszédet mondott továbbá Dr. Hende Csaba miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője és Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.
Az állománygyűlésen elismeréseket is átadtak. Jelen volt Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere is, aki magas szintű szakmai tevékenységéért, lelkiismeretesen végzett munkájáért elismerést és jutalmat adott át Török Roland tűzoltó zászlósnak. Kiemelte, Roland áldozatos és felelősségteljes bajtársiassága példaként állítható Csepreg Város polgárai felé.
A Szombathelyi Tűzoltóság önzetlen támogatásáért és a kiváló együttműködésért Göncz Szabolcs tűzoltóparancsnok és Rátz Albert, a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke Csepreg Város Önkormányzata részére adományozott elismerő díszoklevelet és emléktárgyat az ünnepségen, melyet a polgármester vett át. Vlasich Krisztián köszönetet mondott a tűzoltók lelkiismeretes szakmai munkájáért, s szívből gratulált a 145 éves jubileumhoz.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. február 23. péntek • Alfréd
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A születésnapos Anna néninél járt a polgármesterAttila utcai otthonában köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Illés Józsefnét, Anna nénit Csepreg polgármestere, Vlasich Krisztián.
Felavattak a megújított ravatalozót – Egy régi mondás szerint, nézd meg a temetőt, és megtudod, hogy milyen emberek lakják a települést – kezdte köszöntőjét a felújított ravatalozó ünnepélyes átadásán Kovácsné Kelemen Gertrúd, Répceszentgyörgy polgármestere.
Ismét egy felújított utcát adtak át CsepregenA terveknek megfelelően, határidőre elkészült az Alkotmány utca, így decemberben a képviselő-testület tagjai közösen adták át a 666 méteren megújult útszakaszt. Az útfelújítással párhuzamosan az egész utcában felújították a csapadékvízelvezető-rendszert.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online