Csepreg jövőjét a családok jelentik

2019. október 14. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Csepreg jövőjét a családok jelentik

Szeptember 4-én adták át Családbarát Önkormányzat díjakat a Parlamentben, Csepreg város kitüntető szakmai és erkölcsi elismerését Vlasich Krisztián polgármester vette át.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete azokat az önkormányzatokat tiszteli meg az elismeréssel, akik saját határaikon túlmutató, erejükön felüli elképzeléseket valósítanak meg, mellyel a településen élő családokat a mindennapjaikban támogatják. Csepreg Város Önkormányzata a kiérdemelt díj tekintetében számos cél tekintetében segíti a csepregi polgárokat ezen az úton. A város polgármestere személyes látogatással, ajándékcsomaggal köszönti a város újszülött polgárát. Évről-évre szeptember első szombatján, a Családi Napon egy közös fa ültetésével gondolnak a város ifjú lakóira, de számos más ingyenes közösségi rendezvény várja az érdeklődőket. Színes programokkal tartanak Gyermeknapot, téli mikulásváró rendezvényt, de Idősek Napjára is várják a szépkorúakat. A csepregi Család és Karrierpont a helyi védőnőkkel együttműködve folyamatos baba-mama klub, ringató eseményeket szervez. A város intézményein és együttműködő partnerein keresztül számos nyári tábort szervez, hogy a kisgyermekes szülők helyzetén is könnyítsen, de az iskolán kívüli foglalkozások száma is magas, zene, tánc, ének, színjátszás és sport szabadidős lehetőségek is elérhetőek. A szociális tüzelőanyag támogatást a város üzemeltetése során keletkezett száraz faanyaggal kiegészítve, saját erőből visz házhoz minden rászoruló családnak. Egyszeri pénzbeli támogatással segítik lakáshoz jutni a fiatal házasokat, de Bursa Hungarica ösztöndíjprogrammal segítik a felsőoktatásban tanuló csepregi polgárokat is. Az esély otthon program keretén három lakással segítik a fiatal pályakezdőket, s pénzügyi támogatással ösztönöznek az önálló élet megteremtésben hat további fiatalt is. Csepreg város infrastruktúrájának folyamatos fejlesztése, a fejlődését kínáló városépítő politika, a kiterjed intézményhálózata, valamint mindezen családbarát intézkedés összessége egy élhető kisváros lehetőségét nyújtja minden ott élőnek, s oda költözőnek.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. november 14. csütörtök • Aliz
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Tormásliget község alakuló ülésének polgármesteri beszéde Tisztelettel szeretném megköszönni az ismételt bizalmat! Nagyon meg vagyok hatódva, hiszen a hatodik ciklusomat kezdem meg mint Tormásliget polgármestere. Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott, és azoknak a részt vételét is, akik nem rám adták a voksukat.
Sikeres az ősz Sopronhorpács községben…Az idei évben Sopronhorpács Község Önkormányzata több pályázatot is benyújtott, melyek közül októberben kettő is nyertesen került ki. Az egyik a Magyar Falu Program által kiírt „Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására” témában került beadásra, mely pályázat keretein belül egy közterület rendező Iseki TXG 237 típusú kompakt traktor megvásárlására kapott 11 millió forint támogatást a község.
Letette az esküt a Büki Képviselő Testület Mutatjuk képekben
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online