Családbarát döntések és lehetőségek Csepregen

2019. május 16. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Családbarát döntések és lehetőségek Csepregen

Élhető és fejlődőképes perspektívát kínál Csepreg városa, nem csak azok részére, akik helyben élnek, hanem azoknak is, akik oda költöznek.

Az önkormányzati rendelet értelmében anyagilag segítik első lakáshoz jutni a friss házasokat, pénzügyi ösztönző pályázati lehetőséget nyújtanak és lakhatási támogatást kínálnak, de kedves gesztusként jut idő az újszülött városi polgárok köszöntésére is a vasi kisvárosban. A város képviselő-testülete márciusi, majd áprilisi ülésén is egyhangú határozatban három fiatal csepregi házaspár első lakáshoz jutó támogatásának szavazott egyenként 200 ezer forintos támogatást, de újabb kérelmek is beérkeztek már a városvezetéshez. Az idei esztendő első két hónapjában már kilenc kisgyermek született a városban, s a helyi hagyományának megfelelően immáron negyedik éve köszönti őket a polgármester otthonukban. A látogatások alkalmával az újszülötteket pelenkatortával ajándékozza meg Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere. Januárban Hoós Kornél, Erdélyi Roland, Dömötör Anna, Eredics Benedek, Lakatos Donatella és Kovács Benett látta meg a napvilágot, februárban Bokor Erik, Béres Dóra és Lakatos Liliána születésének örülhettek a hozzátartozók. A város népességmegtartó képességéhez nagyban hozzájárul az is, hogy az itt született fiatalok helyben tudjanak lakhatást, s az otthonteremtéshez pénzügyi támogatást kapni. Számukra az Esély otthon pályázat kínál széleskörű lehetőségeket. A városvezetés által elnyert kormányzati támogatás célja, hogy a helyben dolgozó fiatalok aktív részesei legyenek a város közösségi életének, tudatos polgárai legyenek Csepregnek, s a mindennapjaikhoz biztos támaszt jelentsen a település. A pénzügyi ösztönző program résztvevői hat hónapon keresztül kaphatnak havi bruttó 110 ezer forintos támogatást, mely keretében vállalják, hogy az ösztöndíj egy részét előtakarékossági célból félreteszik. A lakhatási pályázat három újonnan kialakított ötvennégyzetméteres, teljesen felszerelt lakást jelent a városközpontban, ezek esetében a pályázót csupán a rezsiköltségek megfizetése terheli, lakbér nincsen. A polgármester kiemelte: a kedvező kormányzati családpolitikai intézkedések mellett, fontos az is, hogy helyben is ösztönző lehetőségeket kínáljanak a magyar családoknak, s a vonzó juttatásokon túl modern intézmények, jó közlekedési infrastruktúra, valamint élettel teli közösségi terek fogadják őket a biztos jövő reményében.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. augusztus 18. vasárnap • Ilona
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új együttműködés – kínai delegációt fogadott Csepreg város polgármestereElfogadták a városvezető meghívását és a III. Csepregi Palacsinta Fesztiválon is részt vettek a kínai Nanning város képviseltében érkező népes delegáció tagjai.
Hídfelújítás SzakonybanÜnnepélyes keretek között június 27-én adták át a felújított Répce-hidat Szakonyban.
Sikeres pályázat a szennyvízhálózat rekonstrukciójára58 millió forintból újul meg Csepreg városában az utak alatti szennyvízelvezetési és -tisztítási rendszer, a sajtótájékoztatót követően konzorciumi megállapodást írtak alá.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online