Bőkezű támogatásokkal adnak esélyt a fiataloknak

2019. március 20. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Bőkezű támogatásokkal adnak esélyt a fiataloknak

Megkezdődtek a kivitelezési munkák a csepregi főtéren álló önkormányzati ingatlanban. A városvezetés az Esély Otthon programban lakhatási és pénzügyi ösztönző támogatással segíti a pályakezdő fiatalokat.

Fejlesztési helyszíni bejáráson ismertette a nyilvánosság számára Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program nyertes pályázatát. A 102 millió forintos kormányzati támogatásból megvalósuló pályázat a város fiataljainak is nagy lehetőséget jelent - hangsúlyozta a város első embere. A főtér sarkán álló Czigli-házban három teljesen új lakást alakítanak ki, s a belső felújítás során a szükséges berendezések és háztartási eszközök mellett számítástechnikai gépekkel és internethozzáféréssel segítik az ide beköltözőket. Az esély otthonok kialakítása üzemszerűen történik, a korábbi kialakításból származó bontási munkák február közepén fejeződnek be. A lakáshasználatra a város pályázatot ír ki, 18-35 év közötti pályakezdők jelentkezését várják, olyanokét, akik a város közösségi életének aktív részesei lesznek, s vállalják a mentorprogramban való részvételt is. Elköteleződésüket kedvezményes lakhatási feltételekkel honorálják, csupán a rezsidíjakat kell fizetni a két évre kötött megállapodás alatt. A polgármester kiemelte: a támogatások sora természetesen itt nem fogy ki, havi rendszerességű pénzügyi ösztöndíj pályázásra is kínálnak lehetőséget. A programban részt vevő fiataloknak a támogatás egy részét előtakarékossági célból letétbe kell helyezniük, hogy a későbbiekben azt egyösszegben tudják majd az önálló életvitelhez felhasználni.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Újabb eredményes útfelújítás CsepregenAz önkormányzat út-és járda felújítási programjának folytatásaként kapott új útburkolatot a Bognár Ignác utca, mintegy 235 méter hosszan.
Szépkorút köszöntöttek MeszlenbenA napokban a 90 éves Németh Józsefnét köszöntötte Őri Zoltán Meszlen község polgármestere.
Teljes felújítás - új aszfaltburkolat az Árpád utcábanA padkanyesést, és az árkok kipucolását követően június 11-én kezdődött meg az útpálya rekonstrukciója, mely során terra-mixes technológiával a régi burkolatot feldarálva, kötőanyaggal megerősítve építettek új útalapot.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online