Belterületi vízrendezés Bükfürdőn

2018. október 18. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Önkormányzat | Település: Bük
Belterületi vízrendezés Bükfürdőn

A gyógyfürdő fejlesztése mellett Bükfürdő városrész egyéb területein is fontos beruházások történtek és zajlanak a közeljövőben is. Szeptember 20-án zárult a csapadékvíz-elvezetési program első üteme.

Dr. Németh Sándor polgármester a projektzárón elmondta, hogy az önkormányzat által elfogadott városfejlesztési koncepció fontos része az infrastruktúra modernizálása. Ennek első üteme volt a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése Bükfürdő városrészen. A 420 millió forintos beruházáshoz a megyei önkormányzat koordinálásával 50 milliót kaptak Európai Uniós forrásból, 112 millió forint jutott az adósságkonszolidációban részt nem vett települések állami támogatásából. A fennmaradó részt pedig önerőből egészítették ki. A beruházás, melyet a Vértes Út Kft. valósított meg, jó alapot nyújt a jövőre esedékes további fejlesztésekhez. Ismertette ezek várható költségeit is, melyek milliárdos nagyságrendűek. Ezek mellett a többi városrészen is folynak korszerűsítések, beruházások.
A kivitelezési munkák a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő országos közút, valamint az önkormányzati tulajdonban és kezelésben lévő Termál körút területét érintették. Az utóbbi helyen a csapadékvíz elvezető hálózat az út nyugati oldalán épült ki a közút és a járda közötti zöldfelületben. Arra átkötötték a közút területén található összes meglévő víznyelő aknát. Az új rendszer a Répcébe vezeti el a csapadékvizet.
A megyei közgyűlés alelnöke, dr. Kondora Bálint azt hangsúlyozta, hogy nem látványos e föld alatt levő beruházás, de nagyon fontos. A Területi Operatív Program Vas megyei csapadékvíz elvezetésre jutó 1958 millió forintját a megyei önkormányzat koordinálta, s huszonhét település részesült belőle. A büki beruházás 208 ingatlant érint, melyek értéke nőtt a fejlesztéssel.
Ágh Péter országgyűlési képviselő szerint kiválóan sikerült megvalósítani e projekt kapcsán a közösségi forrás, az állami szerepvállalás, a megyei koordináció és a helyi források összehangolását. A település fejlesztésének fontos láncszeme a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, mely hozzájárul Bükfürdő 21. századi képének kialakításához.
A három előadó és a kivitelező képviselője végül egy csapadékvíz-elvezető csövet formázó tortát vágott fel.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. március 26. kedd • Emánuel
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új eszköz segíti a város munkájátLépésről-lépésre fejlesztik a Városgazdálkodás eszközparkját is, a legfrissebb beszerzés egy városfejlesztési és közterületfenntartásra egyaránt bevethető egytengelyes pótkocsi, ami a Cherry típusú traktor vontatmányaként állt üzembe december 7-én.
Felavatták a Rákóczi utcai kerékpárutat (fotógaléria)
Bőkezű támogatásokkal adnak esélyt a fiataloknakMegkezdődtek a kivitelezési munkák a csepregi főtéren álló önkormányzati ingatlanban. A városvezetés az Esély Otthon programban lakhatási és pénzügyi ösztönző támogatással segíti a pályakezdő fiatalokat.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online