Átadták a megújult Petőfi utcát

2019. február 6. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Átadták a megújult Petőfi utcát

Hagyományos hordógurítással, lakossági összejövetellel tartottak utcaavatót december 8-án Csepregen, a kormányzati támogatással felújított Petőfi Sándor utcában. A ciklus kilencedik utcáját adták át.

Évtizeden át várva várt nap volt az a szombat az utcabeliek körében, amikor Vlasich Krisztián polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő és a képviselők átvágták a nemzeti szalagot a felújított utcában. A város első embere ismertette: 414 méter hosszan újult meg az utca, a 15 millió forintos kormányzati támogatás mellett több mint 5,8 millió forint önkormányzati forrást fordítottak a fejlesztésre.
Csepreg polgármestere megköszönte az utca lakóinak a kivitelezés alatt tanúsított türelmét, a Magyar Kormány támogatását, Ágh Péter országgyűlési képviselő segítségét és Oláh Imre képviselő szorgalmazását az ügyben, hogy az utca megújuljon.
Ágh Péter úgy fogalmazott, mikor Csepreg városában Vlasich Krisztiánt választották polgármesternek, tettre kész embernek szavaztak bizalmat, aki tisztességesen rászolgált a feladatra. Évtizedes lemaradásokat küzd le a város, az utca megújítása mellett számos más fejlesztés is zajlik a városban, hiszen intézményi korszerűsítések kezdődnek, fejlesztik a Malomkertet, és a jövő esztendő is rengeteg lehetőséget kínál. Az országgyűlési képviselő ismertette a Magyar Falu program elemeit is, mely az 5000 fő alatti településeknek jelenthet újabb eredményeket.
Az utcaavatáson Hárominé Orbán Erika alpolgármester vezetésével a Csepregi Nyugdíjas Énekkar működött közre, népdalcsokorral színesítették az ünnepséget. Ezt követően kötetlen beszélgetésre került sor a megjelent csepregi polgárok és a városvezetés között, teával, forraltborral és süteménnyel kínálták egymást.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Újabb eredményes útfelújítás CsepregenAz önkormányzat út-és járda felújítási programjának folytatásaként kapott új útburkolatot a Bognár Ignác utca, mintegy 235 méter hosszan.
Szépkorút köszöntöttek MeszlenbenA napokban a 90 éves Németh Józsefnét köszöntötte Őri Zoltán Meszlen község polgármestere.
Teljes felújítás - új aszfaltburkolat az Árpád utcábanA padkanyesést, és az árkok kipucolását követően június 11-én kezdődött meg az útpálya rekonstrukciója, mely során terra-mixes technológiával a régi burkolatot feldarálva, kötőanyaggal megerősítve építettek új útalapot.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online