Átadták a megújult csepregi szennyvíztisztítót

2019. május 15. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Átadták a megújult csepregi szennyvíztisztítót

Évtizedes problémát helyeztek nyugvópontra közös erővel Csepregen.

A környező települések összefogásával, mintegy 540 millió forint pályázati forrásból újult meg a városi szennyvíztisztító-telep. Fejlett technológia, megnövelt kapacitás és szakszerű tisztítás jellemzi a Répce-folyó mentén fekvő létesítményt, melyet április 10-én adtak át ünnepélyes kertek közt. Csepreg Város Önkormányzata mellett Horvátzsidány, Kiszsidány és Ólmod települések tulajdona a telep, ahol az új berendezések révén nőtt a szennyvíztisztítás hatásfoka. A kezelőépület és a belső úthálózat is megújult, új szennyvíz-gerincvezetéket helyeztek el a Hunyadi János utca Deák utca és Vasút utca közti szakaszán, s nem utolsó sorban önkormányzati szerepvállalással az utca útburkolatát is teljesen felújították. Vlasich Krisztián polgármester a projektzáró rendezvényen kiemelte, a most megvalósult fejlesztés jelentős, legalább három ciklussal ezelőtti problémakört számolt fel. A modernizálással és kapacitásbővítéssel a lakosság és az ipari létesítmények által jelentősen megnövekedett szennyvízmennyiséget is tudják kezelni. A fejlesztés a Magyar Kormány támogatásával jöhetett létre, de sokak együttműködésére volt szükség a teljeskörű, sikeres megvalósulásához. A városvezető megköszönte a Vasivíz Zrt. szakmai útmutatását, a megyei Kormányhivatal segítségét, a kivitelező munkáját és Ágh Péter országgyűlési képviselő közbenjárását is. A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, Csepregen olyan munka zajlik, ami a föld alatt és a föld felett lévő létesítményekre egyaránt koncentrál, hiszen városszerte fejlődések tapasztalhatók. Feladatok azonban még vannak, de haladnak tovább, folytatják a megkezdett közös városépítő munkát a képviselő-testülettel szövetségben!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Szépkorút köszöntöttek MeszlenbenA napokban a 90 éves Németh Józsefnét köszöntötte Őri Zoltán Meszlen község polgármestere.
Teljes felújítás - új aszfaltburkolat az Árpád utcábanA padkanyesést, és az árkok kipucolását követően június 11-én kezdődött meg az útpálya rekonstrukciója, mely során terra-mixes technológiával a régi burkolatot feldarálva, kötőanyaggal megerősítve építettek új útalapot.
Köztéri kamerák őrzik a város közbiztonságát A teljes városra kiterjedő, komplex térfigyelő kamera hálózatot kiépítését kezdte meg Csepreg Város Önkormányzata.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online