Átadták a megújult csepregi szennyvíztisztítót

2019. május 15. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Átadták a megújult csepregi szennyvíztisztítót

Évtizedes problémát helyeztek nyugvópontra közös erővel Csepregen.

A környező települések összefogásával, mintegy 540 millió forint pályázati forrásból újult meg a városi szennyvíztisztító-telep. Fejlett technológia, megnövelt kapacitás és szakszerű tisztítás jellemzi a Répce-folyó mentén fekvő létesítményt, melyet április 10-én adtak át ünnepélyes kertek közt. Csepreg Város Önkormányzata mellett Horvátzsidány, Kiszsidány és Ólmod települések tulajdona a telep, ahol az új berendezések révén nőtt a szennyvíztisztítás hatásfoka. A kezelőépület és a belső úthálózat is megújult, új szennyvíz-gerincvezetéket helyeztek el a Hunyadi János utca Deák utca és Vasút utca közti szakaszán, s nem utolsó sorban önkormányzati szerepvállalással az utca útburkolatát is teljesen felújították. Vlasich Krisztián polgármester a projektzáró rendezvényen kiemelte, a most megvalósult fejlesztés jelentős, legalább három ciklussal ezelőtti problémakört számolt fel. A modernizálással és kapacitásbővítéssel a lakosság és az ipari létesítmények által jelentősen megnövekedett szennyvízmennyiséget is tudják kezelni. A fejlesztés a Magyar Kormány támogatásával jöhetett létre, de sokak együttműködésére volt szükség a teljeskörű, sikeres megvalósulásához. A városvezető megköszönte a Vasivíz Zrt. szakmai útmutatását, a megyei Kormányhivatal segítségét, a kivitelező munkáját és Ágh Péter országgyűlési képviselő közbenjárását is. A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, Csepregen olyan munka zajlik, ami a föld alatt és a föld felett lévő létesítményekre egyaránt koncentrál, hiszen városszerte fejlődések tapasztalhatók. Feladatok azonban még vannak, de haladnak tovább, folytatják a megkezdett közös városépítő munkát a képviselő-testülettel szövetségben!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. május 19. vasárnap • Ivó, Milán
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Családbarát döntések és lehetőségek CsepregenÉlhető és fejlődőképes perspektívát kínál Csepreg városa, nem csak azok részére, akik helyben élnek, hanem azoknak is, akik oda költöznek.
MESZLENBEN ELKEZDŐDTEK A MUNKÁLATOKA település rég várt álma valósul meg! Eddig csak hallottuk az újságban, médiában, közmeghallgatáson, hogy lesz szennyvízcsatorna a településen.
Közmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő SajtoskálonAhogy az már évek óta hagyomány Sajtoskálon, idén is a közmeghallgatással egyidejűleg tartották meg a nőnapi köszöntőt. A rendezvény Haller Imre polgármester köszöntőjével vette kezdetét, mely során köszöntötte a jelenlevőket, a képviselő-testület tagjait, a hivatal és az önkormányzat dolgozóit, valamint Csajbi Lívia aljegyző asszonyt.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online