Akadálymentes horgászstég is lesz a Téglagyári-tónál

2018. január 4. | Szerző: Horváth Zoltán
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Akadálymentes horgászstég is lesz a Téglagyári-tónál

Csaknem 110 millió forintos támogatást nyert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége egyebek között Csepreg Város Önkormányzatával együttműködve a Területi Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán. A csepregi beruházás mellett hét másik megyei állóvíz környezete újul meg.

A csepregi pecások nagy örömére fejlesztések kezdődtek a Téglagyári-tónál: azért, hogy az idelátogatók rekreációs igényeit minél jobban kiszolgálják, rendezettebb körülményeket biztosítsanak a szabadidő eltöltéséhez, segítve a természetközeli állapotok kialakítását, törekedve annak megtartására. November 18-én Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere és Puskás Norbert, a Vas megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke közösen tájékozódtak a Téglagyári-tavat érintő fejlesztésekről, majd Ágh Péter országgyűlési képviselővel együtt meg tekintették a beruházás helyszínét. Összegezhették: a tervek szerint halad a beruházás.
A helyszínen elhangzott: a kivitelezések tereprendezéssel kezdődtek, a tóhoz vezető utat döngölték, zúzottkővel borították, parkolóhelyeket alakítottak ki és felépült egy fedett rendezvénytér. Az elhelyezett asztal- és padgarnitúrákat bemutatták: azokból jutott fedett helyre, a tűzrakóhoz, de a tó körüli ösvény mellé is kerültek az utcabútorokból. A horgászhelyeknél időző sportbarátok családtagjai a csúszdás, hintás játszótérnél vagy a rendezvénytérnél tölthetik el idejüket a természet közelségében. A fejlesztések közé tartozik még egy fedett kerékpártároló, információs tábla a bevezető útnál, hulladékgyűjtő edények, valamint egy tábori WC is.
Az ünnepélyes átadás még várat magára, hiszen a tervek szerint tavasszal alakítják ki az akadálymentes horgászhelyet, amely magába foglalja a mozgáskorlátozott horgászstéget kiépítését, rámpával és biztonsági korláttal. Ennek ellenére a kirándulók és horgászok is bátran használhatják már a kihelyezett eszközöket, hiszen november 8-án megtörtént a terület műszaki átadás-átvétele.
Vlasich Krisztián polgármester azt reméli, hogy ezzel a fejlesztéssel a horgászok mellett a gyermekes családok részére is sikerült egy új közösségi helyszínt kialakítani, s egyben bekapcsolni a város mindennapi életébe. Hiszen itt mind a horgászok, mind a családok kellemesen tölthetik majd el együtt a szabadidejüket.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. január 16. kedd • Gusztáv
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Bői fejlesztések: újul az iskola és az egészségházMár felállványozták a Bői Általános Iskola épületét, a munkálatok javában zajlanak a településen.
Hamarosan új járdán közlekedhetnek A Fehér és a Mátyás utcák sikeres beruházásait követően november elejével kezdte el a Dr. Szemes Zoltán utca felújítását Csepreg önkormányzata. Ígéretükhöz híven folytatódik a nagyszabású út- és járdafelújítási program.
Sírgondozás közben új padokon lehet pihenni a temetőbenÚjabb utcabútorokat helyzetek ki a csepregi temetőben. Az év mérlege: hét új pad és egy hulladékgyűjtő, és készülnek a parkolók tervei.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online