Akadálymentes horgászstég is lesz a Téglagyári-tónál

2018. január 4. | Szerző: Horváth Zoltán
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Akadálymentes horgászstég is lesz a Téglagyári-tónál

Csaknem 110 millió forintos támogatást nyert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége egyebek között Csepreg Város Önkormányzatával együttműködve a Területi Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán. A csepregi beruházás mellett hét másik megyei állóvíz környezete újul meg.

A csepregi pecások nagy örömére fejlesztések kezdődtek a Téglagyári-tónál: azért, hogy az idelátogatók rekreációs igényeit minél jobban kiszolgálják, rendezettebb körülményeket biztosítsanak a szabadidő eltöltéséhez, segítve a természetközeli állapotok kialakítását, törekedve annak megtartására. November 18-én Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere és Puskás Norbert, a Vas megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke közösen tájékozódtak a Téglagyári-tavat érintő fejlesztésekről, majd Ágh Péter országgyűlési képviselővel együtt meg tekintették a beruházás helyszínét. Összegezhették: a tervek szerint halad a beruházás.
A helyszínen elhangzott: a kivitelezések tereprendezéssel kezdődtek, a tóhoz vezető utat döngölték, zúzottkővel borították, parkolóhelyeket alakítottak ki és felépült egy fedett rendezvénytér. Az elhelyezett asztal- és padgarnitúrákat bemutatták: azokból jutott fedett helyre, a tűzrakóhoz, de a tó körüli ösvény mellé is kerültek az utcabútorokból. A horgászhelyeknél időző sportbarátok családtagjai a csúszdás, hintás játszótérnél vagy a rendezvénytérnél tölthetik el idejüket a természet közelségében. A fejlesztések közé tartozik még egy fedett kerékpártároló, információs tábla a bevezető útnál, hulladékgyűjtő edények, valamint egy tábori WC is.
Az ünnepélyes átadás még várat magára, hiszen a tervek szerint tavasszal alakítják ki az akadálymentes horgászhelyet, amely magába foglalja a mozgáskorlátozott horgászstéget kiépítését, rámpával és biztonsági korláttal. Ennek ellenére a kirándulók és horgászok is bátran használhatják már a kihelyezett eszközöket, hiszen november 8-án megtörtént a terület műszaki átadás-átvétele.
Vlasich Krisztián polgármester azt reméli, hogy ezzel a fejlesztéssel a horgászok mellett a gyermekes családok részére is sikerült egy új közösségi helyszínt kialakítani, s egyben bekapcsolni a város mindennapi életébe. Hiszen itt mind a horgászok, mind a családok kellemesen tölthetik majd el együtt a szabadidejüket.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. március 22. csütörtök • Beáta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Öt intézményt korszerűsítenek CsepregenMagyar Kormány támogatásának köszönhetően öt intézményt újítanak meg az elkövetkező két évben Csepregen, ugyanis 392 millió forint támogatást nyert a város energetikai felújításokra – közölte a jó hírt Vlasich Krisztián, polgármester és Ágh Péter, országgyűlési képviselő.
Hosszú évek után megújult a Zrínyi utcaA Répce Citera Barátok Körének vidám műsora alapozta meg a jó hangulatot február 10-én szombaton. Meleg teával kedveskedve ünnepelte a város a felújított Zrínyi utca átadóját. A lakók igazán kitettek magukért, hiszen tortával és házi készítésű finomságokkal készültek az átadási ünnepségre.
Kisgyermekesek faluja lesz Gór Gór község Vas megyében található apró, mintegy 300 lelkes, hangulatos, nyugodt kis falu. Időközi választáson új polgármestert kapott a község. Németh Lászlóval beszélgettem.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online