Akadálymentes horgászstég is lesz a Téglagyári-tónál

2018. január 4.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Akadálymentes horgászstég is lesz a Téglagyári-tónál

Csaknem 110 millió forintos támogatást nyert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége egyebek között Csepreg Város Önkormányzatával együttműködve a Területi Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán. A csepregi beruházás mellett hét másik megyei állóvíz környezete újul meg.

A csepregi pecások nagy örömére fejlesztések kezdődtek a Téglagyári-tónál: azért, hogy az idelátogatók rekreációs igényeit minél jobban kiszolgálják, rendezettebb körülményeket biztosítsanak a szabadidő eltöltéséhez, segítve a természetközeli állapotok kialakítását, törekedve annak megtartására. November 18-én Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere és Puskás Norbert, a Vas megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke közösen tájékozódtak a Téglagyári-tavat érintő fejlesztésekről, majd Ágh Péter országgyűlési képviselővel együtt meg tekintették a beruházás helyszínét. Összegezhették: a tervek szerint halad a beruházás.
A helyszínen elhangzott: a kivitelezések tereprendezéssel kezdődtek, a tóhoz vezető utat döngölték, zúzottkővel borították, parkolóhelyeket alakítottak ki és felépült egy fedett rendezvénytér. Az elhelyezett asztal- és padgarnitúrákat bemutatták: azokból jutott fedett helyre, a tűzrakóhoz, de a tó körüli ösvény mellé is kerültek az utcabútorokból. A horgászhelyeknél időző sportbarátok családtagjai a csúszdás, hintás játszótérnél vagy a rendezvénytérnél tölthetik el idejüket a természet közelségében. A fejlesztések közé tartozik még egy fedett kerékpártároló, információs tábla a bevezető útnál, hulladékgyűjtő edények, valamint egy tábori WC is.
Az ünnepélyes átadás még várat magára, hiszen a tervek szerint tavasszal alakítják ki az akadálymentes horgászhelyet, amely magába foglalja a mozgáskorlátozott horgászstéget kiépítését, rámpával és biztonsági korláttal. Ennek ellenére a kirándulók és horgászok is bátran használhatják már a kihelyezett eszközöket, hiszen november 8-án megtörtént a terület műszaki átadás-átvétele.
Vlasich Krisztián polgármester azt reméli, hogy ezzel a fejlesztéssel a horgászok mellett a gyermekes családok részére is sikerült egy új közösségi helyszínt kialakítani, s egyben bekapcsolni a város mindennapi életébe. Hiszen itt mind a horgászok, mind a családok kellemesen tölthetik majd el együtt a szabadidejüket.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. január 19. szombat • Sára
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Négyes siker a közösségépítő pályázatonA város dísztermében együttes sajtótájékoztatót tartottak Csepreg, Lócs, Tömörd és Tormásliget településesek polgármesterei, valamint a térség országgyűlési képviselője, hiszen újabb nyertes pályázatot tudhat maga mögött a konzorciumvezető, Csepreg Város Önkormányzata.
Sajtoskál község Önkormányzata a tavalyi évben adta be a helyi közutak fejlesztéséhez, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzéséről szóló pályázatot, melyet az idei évben sikeresen meg is nyert.
Tovább fejlesztik a Malomkerti SportlétesítménytMinőségi változást kíván elérni az utánpótlásnevelésben és a sportszerető fiatalok számára biztosított lehetőségek terén a városvezetés azon törekvése, mely két műfüves sportpálya megépítését is tartalmazza.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online