A 90 éves Emília nénit köszöntötte a polgármester

2018. április 26. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
A 90 éves Emília nénit köszöntötte a polgármester

Deák utcai otthonában köszöntötte a 90. születésnapja alkalmából Kiss Jánosné, született Lakner Emíliát Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere.

Három lányával, unokájával és menyével várta a születésnapi köszöntőt az idős néni, aki nagy-nagy szeretettel fogadta a városvezetőt. A polgármester jókívánságai mellett átadta Orbán Viktor miniszterelnök szép korúaknak szóló emléklapját, a csepregi önkormányzat díszkötésű emléklapját, valamint egy csokor virágot és egy csokoládéválogatást.
Emília néni Répceszentgyörgyön született 1927. március 17-én, Csepregen házasodott, Kincsédpusztán élt családjával, gyermekeiről is itt gondoskodott a ma is aktív édesanya, dédmama. Öt gyermeke született, tizenhárom unokája van, 20 dédunokával áldotta meg a sors, az első ükunokája pedig augusztusban fog megszületni.
Világ életében sokat dolgozott, kezdetben a kincsédpusztai, majd a tormásligeti és a meggyespusztai állami gazdaság alkalmazásában állt. Segédkezett a borjúnevelésben, az elletésben, a takarmányozásban. 57 évesen ment nyugdíjba, jókedve, tenni akarása a mai napig megmaradt. Otthonában jószágot, csirkét nevel, a kertet gondozza, ellátja a ház körüli munkákat. A konyhán is besegít, sütni és a hájas kráfli készítésében is szívesen kiveszi a részét. Idén karácsonyra egy palotapincsivel lepték meg gyermekei, így amikor nem éppen egy-egy unoka látogat el hozzá, akkor is van, aki társaságot nyújt számára a mindennapokban.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. december 14. péntek • Szilárda
hirdetés
Olvasnivaló a témában
ELINDULT TORMÁSLIGET- IKLANBERÉNY- LÓCS ÉS HALOGY ÉS DARABOSHEGY TELEPÜLÉSEK VÍZMINŐSÉG JAVÍTÁSA PROGRAMTormásliget Község Önkormányzata, valamint négy további konzorciumi tag 170,73 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Tormásliget- Iklanberény- Lócs és Halogy és Daraboshegy települések vízminőség javítása projekt megvalósítására.
Térköves megállóhelyeket építenek a csepregi óvodáhozA képviselők összefogásával újul meg a Nádasdy utca óvoda előtti szakasza az év végére.
Télen is segítik a rászorulókat CsepregenNovember második felében megkezdődött annak a 189 m3 tűzifának a leszállítása, amelyet a Magyar Kormány jóvoltából a Belügyminisztérium által hirdetett pályázaton nyert el Csepreg Város Önkormányzata.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online