A 90 éves Emília nénit köszöntötte a polgármester

2018. április 26. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
A 90 éves Emília nénit köszöntötte a polgármester

Deák utcai otthonában köszöntötte a 90. születésnapja alkalmából Kiss Jánosné, született Lakner Emíliát Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere.

Három lányával, unokájával és menyével várta a születésnapi köszöntőt az idős néni, aki nagy-nagy szeretettel fogadta a városvezetőt. A polgármester jókívánságai mellett átadta Orbán Viktor miniszterelnök szép korúaknak szóló emléklapját, a csepregi önkormányzat díszkötésű emléklapját, valamint egy csokor virágot és egy csokoládéválogatást.
Emília néni Répceszentgyörgyön született 1927. március 17-én, Csepregen házasodott, Kincsédpusztán élt családjával, gyermekeiről is itt gondoskodott a ma is aktív édesanya, dédmama. Öt gyermeke született, tizenhárom unokája van, 20 dédunokával áldotta meg a sors, az első ükunokája pedig augusztusban fog megszületni.
Világ életében sokat dolgozott, kezdetben a kincsédpusztai, majd a tormásligeti és a meggyespusztai állami gazdaság alkalmazásában állt. Segédkezett a borjúnevelésben, az elletésben, a takarmányozásban. 57 évesen ment nyugdíjba, jókedve, tenni akarása a mai napig megmaradt. Otthonában jószágot, csirkét nevel, a kertet gondozza, ellátja a ház körüli munkákat. A konyhán is besegít, sütni és a hájas kráfli készítésében is szívesen kiveszi a részét. Idén karácsonyra egy palotapincsivel lepték meg gyermekei, így amikor nem éppen egy-egy unoka látogat el hozzá, akkor is van, aki társaságot nyújt számára a mindennapokban.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 17. szerda • Hedvig
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Megújult a Hunyadi utca isSzeptember 1-én ünnepélyesen átadták a felújított Hunyadi utcát Csepreg város lakosságának, az út- és járdafelújítási program keretében ez immáron a nyolcadik felújított utca.
Megújult a ravatalozó ChernelházadamonyánAz ország leghosszabb nevű községe, a 205 fős lélekszámú Chernelházadamonya vezetője, Németh László beszélt az elmúlt év történéseiről, a lezárult fejlesztésekről, a nem várt kivitelezési nehézségekről.
Újabb járdát építenek CsepregenAz Arany János utcában folytatódik az önkormányzat út- és járdafelújítási programja, az utca teljes egészében, mintegy 180 méteres szakaszon építenek betonos járdát a Városgazdálkodás munkatársai és kőműves szakembere.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online