90 éves Magdi nénit köszöntötték

2018. május 9. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
90 éves Magdi nénit köszöntötték

A Területi Gondozási Központ idősek otthonának lakóját, a 90. születésnapját ünneplő Ágoston Ferencné, Magdi nénit köszöntötte április 16-án, a város első embere, Vlasich Krisztián.

Magdi néni 1928. április 21-én született Besenyődön. Édesapja cipész volt, édesanyját korán elvesztette, 19 éves korától rá hárult a testvérek nevelése és a háztartás vezetése. Színművész szeretett volna lenni, felvételt nyert a színművészeti egyetemre, azonban a családról való gondoskodás fontosabb volt számára. Később adminisztrátorként és bérelszámolóként dolgozott, férjével 1956-ban házasodtak össze Sárospatakon. Házasságukból két fiúk született, Ferenc zeneművészettel foglalkozik, Sándor testnevelési egyetemet végzett.
Nyugdíjas éveik elején költöztek Szakonyba, ahol férjét hosszú éveken át ápolta, és társa volt a betegségben is. Egy rövid ideig Sopronban élt, majd ezt követően találta meg otthonát Csepregen, a Szent Katalin Idősek Otthonában.
Elsőként Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere köszöntötte Ágoston Ferencné Magdi nénit, aki jókívánságai mellett egy csokor virágot és csokoládéválogatást adott át a jubileumot ünneplőnek.
A TGK munkatársai is meglepetéssel készültek e jeles nap alkalmával, gyümölcsös és csokoládés tortákkal várták a születésnapost. Zétényi Irén intézményvezető Arany János Visszatekintés című művét szavalta el, aki kifejezetten Magdi néni életútjának ismeretében választotta a verset, majd Kapitány Eszter intézményvezető-helyettes is egy prózai alkotással járt kedvében a város szépkorú polgárának.
Hódosi Júlia, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozója a Ballade pour Adeline zongorajátékával okozott felemelő pillanatokat az egybegyűlt intézményi lakók és az ünnepelt közt.
Magdi néni mindennapjaiban élvezi két fia, négy unokája és dédunokája szeretetét. Szabadidejében szeret sétálni, ismerkedni Csepreg városával. Szereti az irodalmat, verseket. Elgondolása szerint a hosszú élet titka a kitartó munka és a tevékeny mindennapok. KM

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 14. kedd • Marcell
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Napelemmel termelik az energiát a tornatermen Újabb sikeres pályázat eredménye valósulhat meg Csepregen, az általános iskola tornatermének energetikai felújítását végezi el az önkormányzat egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően.
Folyamatosan újulnak meg az önkormányzati lakásokA 2014-ben meghirdetett önkormányzati bérlakás-felújítási program újabb fejlesztése valósult meg Csepreg városában. A Széchenyi tér 25. szám alatti volt paplak épülete kapott új nyílászárókat, de a tavasz során egy teljesen új tetőszerkezetet is kialakítottak.
Városi küldöttség járt HorvátországbanMájus 19-20-án, Vlasich Krisztián polgármester és Kissné Krály Mária elnök vezetésével Pakrácon és Daruváron jártak a csepregiek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online