Képzik a lánglovagokat

2018. február 28.
Témakör: Oktatás | Település: Répcevis, Und, Horvátzsidány
Képzik a lánglovagokat

Negyven órás tűzoltó tanfolyam kezdődött Peresznyén: hat község önkéntes tűzoltói vesznek részt a több hetes képzésen.

Und, Zsira, Répcevis, Peresznye, Horvátzsidány, Csepreg önkéntesei közül 29-en kezdték meg a tanfolyamot, amelyen elsajátítják a tűzoltás és műszaki mentés alapvető folyamatait. A tanfolyam vizsgával zárul: az alapkövetelmény, hogy káresethez vonulhassanak. Az első képzési alkalommal a kőszegi mentőszolgálat munkatársai Gadó Gábor és Orbán Balázs bemutatták az újraélesztés folyamatát, és bábu segítségével mindenki kipróbálhatta a gyakorlatban is. Mivel a peresznyei tűzoltó egység fel van szerelve újraélesztő készülékkel, így ennek szakszerű kezelését is bemutatták a mentőszolgálat dolgozói az érdeklődőknek.

Orbán Gyula

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. november 15. csütörtök • Albert, Lipót
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A magyar takarékszövetkezetek alapítójára emlékeztek a csepregi iskolások (+fotógaléria)A csepregi tantestület és az iskola diákjai emlékeztek meg névadójukról.
Mozdulj Velünk! – Egészségnevelési hét az óvodábanAz idei évben is megrendezésre került az Egészséghét Cser Veronika, Csenár Ágoston Zsófia, Nagyné Gadavics Szabina szervezésében.
I. Boldogasszony tavi kerékpár túraNevelési és pedagógiai elveink eredményeként született a gondolat, hogy az európai autómentes nap keretében hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg Csepregen az I. Boldogasszony tavi kerékpártúrát.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online