Advent és Mikulás-ünnep a nagygeresdi Faluházban

2014. február 5. | Szerző: Béres Péter
Témakör: Oktatás | Település: Nagygeresd
Advent és Mikulás-ünnep a nagygeresdi Faluházban

A hagyományos Adventi ünnepségen, ez évben már hetedszer állítottuk fel a falu karácsonyfáját, december első napján.

Idén jó időben került sor a szabadtéri ünnepségre, ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Faluház előtti térre, ahol már állt a fenyő, és az Adventi koszorú is. Németh Lajos polgármester úr üdvözlő szavai után Borzon Fanni, Németh Nikolett és Németh Evelin verssel köszöntötte az ünnepet, majd a katolikus és az evangélikus egyház képviselői szóltak néhány szót az egybegyűltekhez.
Az ünnepség „hivatalos" részét követve, a forró tea, a forralt bor és a sós sütemények vették át a főszerepet, melyekből jóízűen fogyasztott az ünneplő sokadalom. Ismételten köszönet illeti közösségünk azon tagjait, kik a sütemények felajánlásával úgymond „emelték az ünnep fényét".
A Mikulás bácsi december 7.-én érkezett meg Nagygeresdre. A gyermekek szüleik, nagyszüleik kíséretében, a Faluház nagytermében várták jövetelét. Várakozás közben a gyerekek rövid előadással szórakoztatták a közönséget. A műsor végére toppant be közénk a Mikulás, nehéz kosarában hozva a sok csomagot, melyet kedves szavak kíséretében osztott ki Nagygeresd legifjabb lakóinak.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek