„A TEST ÉS A LÉLEK HARMÓNIÁJA” Csepregi oviban (+fotógaléria)

2014. december 12.
Témakör: Oktatás | Település: Csepreg
„A TEST ÉS A LÉLEK HARMÓNIÁJA” Csepregi oviban (+fotógaléria)

A nem megfelelő életvitel, a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a káros szenvedélyek, és a túlhajszoltság, hatással vannak mind a felnőttekre, mind az óvodánkba járó gyerekekre, illetve betegségek sokaságához vezethet.

Ezért választotta intézményünk nevelőtestülete ezt a témát, a 2014. október 28-án egészségneveléssel kapcsolatos szakmai napra a Csepregi Óvoda és Bölcsőde KIKI-ben. A rendezvény kapcsolódott Pedagógiai Programunkhoz, valamint a TÁMOP 6.1.2.-11/1-2012-1148. számú Egészségre nevelő és szemléletformáló pályázatunkhoz is.
A meghívottak Csepreg környéki óvodákból, a város önkormányzatától, és a Megyei önkormányzatból érkeztek.
Kökösy Sándorné intézményvezető asszony köszöntötte a vendégeket. Haizler Ákosné óvodapedagógus vezetésével óvodánk néptánccsoportja őszi dalokkal, mondókákkal, tánccal kedveskedett a program nyitásaként.
Nagy érdeklődés kísérte az Eleki Életmódközpontból érkezett doktornő előadását, amely a metabolikus szindrómára hívta fel a figyelmet. Ezután lehetőség nyílt az eleki szakszemélyzet által az „EGÉSZSÉG UDVAR\"-ban egészségállapot felmérésre, orvosi tanácsadásra. A csoportszobák átalakultak az óvoda munkatársai keze által. Teret biztosítottunk a „TEA UDVAR\"-ban különböző teák, egészséges alapanyagokból készült sütemények kóstolására, a „LÁTVÁNY KONYHA UDVAR\"-ban pástétomok, húsmentes ételek készítésére, megízlelésére. A megkedvelt sütemények, pástétomok receptjét magukkal vihették az érdeklődők. A „MOZGÁSTERÁPIA UDVAR\"-ban relaxációs tánccal, a\" MASSZÁZS-RELAX UDVAR\"-ban pedig kéz-, arc-, illetve testmasszázzsal kedveskedtünk a vendégeknek.
Az óvoda tornatermében fotókiállításon mutattuk be az alapítástól eltelt éveket, a közelmúlt eseményeinek képeit pedig projektoros vetítéssel jelenítettük meg.
A szakmai nap megvalósításhoz, és sikeréhez az intézmény minden dolgozója hozzájárult.
A nap zárásaként az élmények mellé levendula illat zsákocskát, illetve saját ültetésű cserepes fűszernövényt ajándékoztunk vendégeinknek.


Kóbor Balázsné
Óvodapedagógus, projektmenedzser

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek