Túl minden határon - Meg tudod csinálni! Vujity Tvrtko Bükön

2019. március 29. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Kultúra | Település: Bük
Túl minden határon - Meg tudod csinálni! Vujity Tvrtko Bükön

Az előbbi az előadás címe, az utóbbi a fő mondanivalója volt a neves író, újságíró, riporter és kitűnő előadó teltházas büki rendezvényének.

Megelevenedtek nem mindennapi kalandok, félelmetes diktatúrák és (részben nevetséges) diktátorok (Észak Korea, Türkmenisztán), háborús helyszínek (Jugoszlávia, Szomália), érdekes emberek (az utolsó magyar hadifogoly: Toma András, a félig magyar Németh Szamira, a végtagok nélküli Vujicsics, a „fekete hógolyó" és az amerikai tornászlány). Hazaszeretet, humor és az akaraterő diadala mind-mind része volt a lebilincselően izgalmas előadásnak. A két óra során a pesszimizmustól eljutottunk az optimizmusig, az álmoktól a kitartáson keresztül a csodáig.
Egy felejthetetlen estével lettünk gazdagabbak.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. április 18. csütörtök • Andrea, Ilma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Versek...
„Roncs és ragyogás”Dr. Reisinger János, irodalomtörténész tartott előadást Csepregen Ady Endre 100. évfordulója alkalmából, 2019. március 11.-én.
A Magyar Kultúra Napja kisvárosainkbanCsepregen már január 20-án gálaműsorral emlékeztek meg a Himnusz születésnapjáról. A Farkas Sándor Egylet citerásai és énekesei hangulatos népdalcsokra vezette be az eseményt. Majd Sági Ferenc a száz éve elhunyt Ady Endre: A föl-földobott kő című költeményét adta elő.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online