Több mint hétszáz táncos, harminc produkció – Jubilált a Szivárvány

2017. június 27.
Témakör: Kultúra | Település: Bük
Több mint hétszáz táncos, harminc produkció – Jubilált a Szivárvány

Május 13-án rendezték meg Bükön a XV. Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivált „Szoknyapörgetők és csizmakoppantók” címmel nyílt fotókiállítás Büki László képeiből, amelyekről a fesztivál legemlékezetesebb pillanatai köszönnek vissza.

A fesztivált Csollányné Horváth Krisztina, a dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, valamint Tóth Tamás, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetője nyitotta meg.
A rendezvényt és a résztvevőket Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Schaffer Adrienn, a Büki Gyógyfürdő Zrt. értékesítési és kommunikációs igazgatója, valamint dr. Németh Sándor, Bük polgármestere köszöntötte. 750 táncost és 30 produkciót értékelt a három tagú zsűri, Némethné Bakonyi Erika, Darmos István és Vastag Richárd néptáncpedagógusok. A versenyprogram után a Zsikó zenekart hallgathatták az érdeklődők, miközben meghozták döntésüket a zsűri tagjai. Arany, ezüst és bronz minősítéseket, valamint különdíjakat osztottak. A Boglya Népzenei Együttes húzta a talpalávalót a még táncolni vágyók számára. Egész nap játszóház, történelmi és népi fajátékok, kézműves foglalkozások, Toma és csapata történelmi játszóháza, kézműves kirakodóvásár, fafaragók és a Velemi Stúdió Népművészeti Egyesület bemutatója fogadta az érdeklődőket.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. január 17. csütörtök • Antal
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A december mindig sok programot tartogat a falu lakói számára. Kezdődik december 2-án vasárnap 14 órakor, amikor is adventi ünnepségünk keretében, a kibővített ravatalozó átadására is sor kerül, valamint fellobban a koszorún az első gyertyaláng.
November 10-én megtelt a csepregi művelődési központ díszterme. A fúvószenekar hagyományos őszi fellépésén került sor a minősítésre, melyen Koncertfúvós C kategóriában ismerték el a csepregi zenekart.
Mindig örömteli esemény egy új könyv megjelenése és bemutatása. November 21-én is az volt Górban, ahol a közösségi ház zsúfolásig megtelt a helyi érdeklődőkkel, közeli és kicsit távolabb lakó ismerősökkel, barátokkal.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online